Antena 3 CNN Actualitate Cum deosebești carnea de miel de cea de câine. 3 indicii indiscutabile!

Cum deosebești carnea de miel de cea de câine. 3 indicii indiscutabile!

<1 minut de citit Publicat la 15:58 18 Apr 2016 Modificat la 15:58 18 Apr 2016
abstract-1238653_640.jpg
foto: pixabay.com

Carnea de miel este reprezentativă pentru masa de Paşte. În preajma sărbătorilor pascale, mielul este la mare căutare, gospodinele dorind să prepare cele mai gustoase reţete. Pentru a alege cea mai bună carne, desigur că, în primul rând, trebuie să o achiziționați din locuri avizate.

Dacă aveți dubii în privința speciei căreia îi aparține carnea pe care o aveți în față, ar fi bine să țineți cont de următoarele indicii foarte valoroase.

Diferenţa dintre carnea de miel şi cea de câine este că osatura câinelui are configuraţia corpului şi a regiunilor musculare mai lungi, faţă de cea a mielului. Carcasa de oaie este mai scurtă şi mai grosolană, iar la câine carcasa este mai suplă, mai alungită, iar coastele mai lungi.

La carcasa de oaie, grăsimea se depune şi subcutanat, prezentând un miros specific care prin fierbere se accentuează.
Oaia are un numărul de 5 vertebre sacrale, câinele având doar 3. O altă diferenţă este că osul sacrum la oaie este lung, iar la câine foarte scurt, aproape pătrat, cu faţa interioară concavă.

Carnea de câine are culoarea roşie-închis, cu un miros specific neplăcut. Fibra musculară este fină, prezentând o consistenţă moale, iar grăsimea este alb-cenuşie, uleioasă şi care nu se întăreşte după răcire.

Ştiri video recomandate
×

Fanatik

Antena Sport

Observator News

x close