Antena 3 CNN Actualitate Ce sunt cristalele energetice şi cum funcţionează. Irinel Galasiu: "Cristalele sunt copiii Pământului"

Ce sunt cristalele energetice şi cum funcţionează. Irinel Galasiu: "Cristalele sunt copiii Pământului"

Terapiile alternative pe bază de cristale şi manifestare pentru energie pozitivă s-au transformat într-un trend la nivel mondial în ultimii ani. Irinel Galasiu, specialist în cristalo-terapie, a vorbit despre puterea cristalelor şi cum ne pot proteja de energiile negative.

Ce sunt cristalele energetice şi cum funcţionează. Irinel Galasiu: "Cristalele sunt copiii Pământului"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2022   •   12:12

De mii de ani aceste pietre semipreţioase au fost folosite ca bijuterii, ornamente sau ca simboluri ale puterii.

Denumirea de "cristal" provine din grecescul "krystalos", care înseamnă gheaţă.

Fiecare cristal are o putere diferită, care se poate folosi pentru a aduce în viaţa noastră prosperitatea, iubirea sau liniştea sufletească.

De pildă, cuarţul roz aduce dragostea, cristalul de stâncă eliberează blocajele interne, în timp ce ametistul dizolvă energiile negative.

Tinerii din întreaga lume s-au agăţat de terapia cristalelor în speranţa că vor aduce pacea şi bunăstarea în viaţa lor.

Sunt inclusiv vedete care cred în puterea cristalelor, deşi niciun studiu ştiinţific nu a demonstrat că ele ne pot îndeplini dorinţele.

Ce sunt cristalele energetice şi cum funcţionează: "Cristalele sunt copiii Pământului"

Irinel Galasiu, specialist în cristalo-terapie, a vorbit despre puterea cristalelor şi despre cum pot acestea să ne aducă pacea şi bunăstarea.

"Cristalele se folosesc de foarte mulţi ani în terapiile alternative. Ele au energie şi rezonează cu energia pământului. Tocmai pentru că energia Pământului rezonează cu energia cristalelor şi viceversa, noi ne putem folosi de aceste beneficii ale cristalelor în viaţa noastră de zi cu zi. Totodată, se mai spune că aceste cristale sunt copiii pământului. Noi ne putem folosi puţin de aceşti copii pentru a ne îmbunătăţi viaţa.

Aşa cum există terapia prin culoare sau alte terapii alternative, aşa există şi terapia prin cristale, numită cristaloterapie. Mai mult decât atât, cristalele se folosesc şi în SPA-uri.  De exemplu, jadul se foloseşte pentru masajul cu acele role. 

Având în vedere că trecem printr-o perioadă mai dificilă şi avem nevoie de mai multă pace, putem folosi aceste cristale pentru a ne proteja de toate energiile negative.

Ametistul este foarte bun pentru stările de anxietate. Pentru acele momente când eşti neliniştit, când eşti agitate sau când nu dormi bine noaptea. Este bine să fie poziţionat chiar lângă pat sau poate fi purtat zi de zi.

Cuarţul roz este piatra iubirii. Acest cristal aduce linişte, pace şi funcţionează pentru atragerea iubirii.", a spus Irinel Galasiu, specialist în cristalo-terapie.

Citrinul, piatra care atrage succesul, prosperitatea şi banii

Specialistul în cristalo-terapie a mai vorbit şi despre un cristal al prosperităţii, citrinul, care este cunoscut şi ca piatra banilor.

"Se spune că citrinul este piatra banilor şi a prosperităţii financiare. Aşadar, cine îşi doreşte să atragă banii în viaţa lui este bine să aibă această piatră pe birou. Totodată, se poate purta şi ca o bijuterie. La fel şi aventurinul."

Totodată, specialistul a mai vorbit şi despre cum putem distinge pietrele naturale de cele sintetice şi false.

"Cristalele sunt mai reci, deci când pui mâna pe ele sunt reci. Totodată, ca să le poţi distinge de cele sintetice, le poţi ciocni. Sunetul este diferit. Mai mult decât atât, cristalele naturale au tot felul de forme în interior.", a mai spus Irinel Galasiu.

×
Subiecte în articol: cristale Irinel Galasiu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close