Antena 3 CNN Actualitate Cum îți poți îmbunătăți abilitățile în era High-Tech

Cum îți poți îmbunătăți abilitățile în era High-Tech

Cum îți poți îmbunătăți abilitățile în era High-Tech
06 Feb 2019   •   15:18

În urmă cu mai mult de 10 ani a fost lansat App Store, magazinul digital de aplicații pentru telefon, după care, 4 ani mai târziu, a apărut și varianta pentru Android, Google Play Store. Din numărul mare de vânzări înregistrat pe tot parcursul acestor ani, rezultă că există mulți utilizatori care efectuează descărcări zilnice în funcție de propriile dorințe și afinități. De la apariția primelor aplicații și până acum, lucrurile au evoluat rapid, iar prezentul oferă o varietate în ceea ce privește lucrul în echipă cu telefonul.
 
Pe lângă multe aplicații utile și la care mulți utilizatori nu s-ar fi gândit niciodată că ar putea fi inventate, precum Îndreaptă Spatele sau cea care îți amintește să bei apă, foarte multe sunt destinate petrecerii timpului într-un mod relaxant, iar jocurile nu-și vor pierde niciodată vizibilitatea în acest sens. Acestea sunt folositoare în situații precum deplasarea dintr-un punct în altul cu mijloacele de transport sau așteptarea la cozi în anumite circumstanțe. Ideea de a transpune într-o aplicație un joc care altfel ar fi putut fi accesat doar de la un computer sau chiar doar în online a fost adoptată de mai mulți producători, de la anticul Spider Solitaire, care la începuturile sale era introdus "by default" în sistemul Windows XP, la Zuma Deluxe sau ineditul Lost Sounds, nu la fel de cunoscut, dar unic prin faptul că a fost folosit ca rampă de lansare a unui nou album, de către un DJ internațional. Cele mai multe dintre aplicații se pot descărca gratuit, iar opțiunea plății apare atunci când este vorba de o versiune mai avansată și de noi funcții de care nu poate beneficia oricine.

Preocupările multora apar însă din cauza descoperirilor conform cărora serviciul gratuit vine la pachet cu o dăunare a telefonului și, mai exact, a sistemului de operare. Problemele apar în privința uzării bateriei, din cauza reclamelor integrate, gestionarea mai lentă a acțiunilor întreprinse, consumarea rapidă a internetului 4G sau colectarea involuntară a anumitor date personale. Într-un termen foarte scurt, ceea ce a început a fi folosit ca serviciu gratuit ajunge să obțină un preț neprevăzut din partea utilizatorului. Conștientizarea acestor aspecte a determinat multe persoane să opteze în favoarea unor variante online accesate de pe alte dispozitive decât telefonul. Opțiunea aplicațiilor nu a existat niciodată pentru gamerii a căror pasiune vine la pachet cu un echipament pe care evoluția tehnologică încă nu a reușit să îl diminueze astfel încât să se ajungă la dispozitive portabile. Pentru aceștia există însă varianta aplicațiilor care pot fi descărcate pe PC și care servesc unei organizări mai eficiente a tuturor jocurilor aflate în colecție, controlării vitezei ventilatorului plăcii video, protecția vederii prin ajustarea luminozității ecranului, împiedicarea pierderii anumitor fișiere la reinstalarea de Windows sau ieșirea din impas în cazul unei situații de freeze.

Similară situației gamerilor este și cea a pasionaților de poker. În acest domeniu există aplicații care pot fi descărcate pe telefon și pot fi folosite atât în stil amator, dar și în vederea unor câștiguri financiare. Și deși acestea presupun facilități care se ridică la măsură așteptărilor jucătorilor pretențioși sunt persoane care preferă să își exercite pasiunea în plan real sau tot online, dar din fața unui PC. Gama variată de jocuri garantează corectitudine și oferă avantajele unui joc efectuat chiar la o masă în mod real. Cei care deja sunt familiarizați cu astfel de experiențe în online sunt cunoscători ai Deuces Wild, Jack or Better sau All American, știu deja ce li se potrivește propriului stil de a juca și ce funcționează mai bine în avantajul lor. Gama largă de mize permite câștiguri de 4000 de ori mai mari decât ceea ce pariază.

La fel de natural precum în cazul pokerului s-a produs și tranziția spre mediul online în cazul jocului de bingo, care apare tot în mai multe variante și oferă bonusuri de bun venit. Surprinzător pentru unele persoane ar fi faptul că și o instituție tradițională precum Loteria Română, care face parte din societatea românească încă din 1906, oferă acum posibilitatea accesului online.Tot pentru un tip de loterie 6/49, diferită de versiunea românească, există și o aplicație ce poate fi descărcată din magazinul Google Play, servind unei activități non-financiare.

Multitudinea aplicațiilor ce pot fi descărcate pe telefon sau pe PC ar putea părea la prima vedere o cale de extindere a comodității și o pierdere treptată a contactelor interpersonale. Privită însă dintr-o altă perspectivă, dezvoltarea în acest sens eficientizează anumite procese, stabilește limite care în plan real pot fi adesea depășite și poate crea un sistem de feedback productiv.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close