Antena 3 CNN Actualitate Cum joci la cazinourile online licențiate la ONJN în 5 pași

Cum joci la cazinourile online licențiate la ONJN în 5 pași

Jocurile de noroc sunt o distracție la îndemână pe timp de pandemie datorită cazinourilor online.

Cum joci la cazinourile online licențiate la ONJN în 5 pași
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2021   •   14:33

În România se poate juca doar la operatorii licențiați la Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc (ONJN), printre primii care au obținut licența fiind Casino Netbet.

În cazul în care nu ai deja cont deschis la un cazino online, te poți înregistra pentru a încerca și această formă de divertisment. Nu este deloc costisitor. Cu 20 - 30 de lei, la care se adaugă și fondurile primite din partea cazinoului, poți experimenta emoții aparte.

Vei descoperi sute de jocuri, fiecare cu farmecul tău, pe care le poți juca atât de pe desktop, cât și de pe telefonul mobil, la orice oră, de oriunde te-ai afla. De la statutul de „aspirant” până la cel de jucător care retrage bani sunt de parcurs cinci pași: deschiderea contului, efectuarea unui depozit, verificarea identității, jocul propriu-zis, retragerea fondurilor.

1. Deschiderea contului

Deschiderea contului este o procedură foarte simplă, care constă în completarea unui formular de înregistrare. Câmpurile sunt aceleași indiferent de operator: prenume, nume, email, ID utilizator, parola contului de pariuri, data nașterii, CNP, genul, adresă, cod poștal, oraș, țara, număr de telefon, întrebare de siguranță și răspuns pentru întrebarea de siguranță.

Mai complicat este să alegi cazinoul online care ți se potrivește cel mai bine. Operatorii de top au platforme care se pliază pe cele mai variate preferințe, datorită ofertei bogate de jocuri. Vorbim despre sloturi, jocuri de masă, poker și jocuri live (ruletă, blackjack, baccarat etc.)

Dacă ai jucat la păcănele în agențiile terestre și îți deschizi cont special ca să joci la sloturi, atunci intră pe unul dintre site-urile care scriu despre cazinouri și vezi care operator are jocurile tale favorite. Dacă vrei să experimentezi jocul la ruletă, este indicat să optezi pentru un operator cu multe jocuri de masă sau care pune accent pe secțiunea live.

Un alt criteriu poate fi reprezentat de oferta promoțională de bun venit, care are două coordonate: valoare și condiții de rulaj prin care fondurile suplimentare primite (sau câștigurile generate de rotirile gratuite) pot fi transformate în bani reali.

2. Efectuarea unui depozit

Unele cazinouri online oferă fonduri sau rotiri gratuite fără depunere, ceea ce înseamnă că poți începe să joci imediat după ce îți validezi adresa de email. La cele mai multe, însă, nu te poți distra până nu efectuezi un depozit. Fiecare operator are anumite limite ca sumă minimă (pornind de la 20 de lei) și sumă maximă ce pot fi depuse. Aceste limite depind și de metoda de plată folosită.

În general, pot fi folosite următoarele instrumente financiare electronice: card bancar (Visa, Mastercard, Maestro), transfer bancar, Skrill, Neteller, Paysafecard. Apropo de ofertele promoționale, trebuie să citești cu atenție secțiunea „Termeni și condiții”, pentru că nu toate metodele de plată sunt eligibile pentru primirea recompensei de bun venit.

3. Verificarea identității

Am lăsat acest pas după cel cu efectuarea primei depuneri, deși poate fi la fel de bine și al doilea. Imediat după înscrierea pe platformă, ești informat că în termen de 30 de zile trebuie să finalizezi procedura de verificare a identității (KYC).

Concret, trebuie să trimiți copii după documente care să certifice că informațiile completate în formularul de înregistrare sunt reale. Într-o primă fază ți se vor cere o copie după un act de identitate și după cardul bancar (în cazul în care ai ales această metodă de plată). Apoi, va trebui să trimiți un extras de cont bancar și o copie după o factură de utilități.

Trebuie să urci documentele pe platformă sau să le trimiți pe email, apoi să aștepți ca ele să fie validate.

4. Distracția

Dacă ai bani în cont, te poți distra și înainte de definitivarea procesului de verificare a identității. Trebuie doar să te autentifici în cont, apoi să alegi secțiunea în care vrei să joci. Cazinourile online au mai multe secțiuni principale: jocuri (toate jocurile se derulează conform unui script, cu un Payout fix), poker și cazino live (jocurile sunt făcute de un dealer filmat în decorul unui cazino terestru).

După ce ai ales secțiunea, dai click pe numele jocului. Pentru a învăța bine regulile, este indicat să joci mai întâi varianta demo sau să profiți de ofertele promoționale pentru clienții deja existenți.

5. Retragerea fondurilor

Va veni și momentul în care vei dori să retragi din câștiguri. Trebuie să știi că nu poți solicita o retragere dacă nu ți-ai validat contul. De asemenea, dacă soliciți o retragere în timp ce îndeplinești condițiile de rulaj pentru fonduri suplimentare, atunci pierzi acele fonduri, plus câștigurile generate de ele până în acel moment.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close