Antena 3 CNN Actualitate Cum ne putem distra în week-end la mare şi la munte

Cum ne putem distra în week-end la mare şi la munte

Cum ne putem distra în week-end la mare şi la munte
24 Aug 2007   •   16:01

Intrăm în weekend, iar marea îi aşteaptă pe turişti. Pe litoral, distracţiile sunt la înălţime la acest sfârşit de săptămână. La Mamaia se desfăşoară un show aviatic de excepţie, unde vor putea fi văzuţi unii dintre cei mai buni piloţi ai momentului. Vor zbura deasupra mării la 10 metri înălţime, cu viteze de până la 500 de kilometri pe oră. Tot în aceste zile se desfăşoară şi festivalurile de muzică uşoară şi populară Mamaia 2007.

Oficial, sunt înregistraţi peste 100.000 de turişti. Neoficial, în acest weekend numărul lor va fi cu 50 la sută mai mare. Plaja, hotelurile şi parcările din staţiunea Mamaia sunt arhipline. Hotelierii spun că locurile de cazare sunt ocupate în proporţie de 100 la sută.

Cei mai mulţi turişti au venit să vadă Grand-Prix-ul aerian din Mamaia. Va fi un spectacol cu totul inedit, în care împătimiţii de avioane vor vedea manevre spectaculoase făcute de cei mai experimentaţi piloţi de tale mondială. Avioanele vor decola, sâmbătă, de pe aerodromul Tuzla şi vor intra în spectacol dinspre partea de nord a staţiunii Mamaia. Show-ul aerian se va desfăşura deasupra digurilor de larg.

Mii de turişti se îndreaptă în acest week-end şi spre munte. Drumul care duce către staţiunile de pe Valea Prahovei a început să fie aglomerat încă de dimineaţă, dar turiştii spun că merită. Toţi cei care pleacă la munte încearcă să scape de căldura sufocantă a oraşelor. Răcoarea pădurilor îi atrage ca un magnet, dovadă stau poieniţele de la munte care sunt pline ochi în fiecare week-end. În plus, traseele montane sunt în stare foarte bună atât în Bucegi, cât şi în Postăvarul sau Piatra Craiului.

Pentru cei care aleg Poiana Braşov, în acest week-end va avea loc acolo un festival al berii la care participă trupe cunoscute ale momentului. Cei care vin la munte trebuie să se înarmeze însă cu răbdare. Încă de dimineaţă, pe DN 1 au început să se formeze coloane de maşini. Cel mai aglomerat tronson este cel dintre staţiunile Sinaia şi Buşteni, iar cei care vin spre Braşov mai au de tercut un hop: cozile de la Predeal, unde se lucrează la reabilitarea unui pod.

CITIŢI ŞI: ÎN WEEKEND PLOUĂ PE LITORAL ŞI LA MUNTE

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close