Antena 3 CNN Actualitate Cum poţi fi păcălit la cântar

Cum poţi fi păcălit la cântar

Cum poţi fi păcălit la cântar
Sursa foto: foto: pixabay.com
19 Apr 2016   •   15:39

Peste 40% dintre magazinele mari şi mici ne fură la cântar. Este concluzia comisarilor de la Protecţia Consumatorului, asaltaţi de reclamaţiile a mii de clienţi, potrivit incont.ro.

Iată care sunt cele mai frecvente metode prin care puteţi fi înşelat la cântar: în momentul în care se bate bonul pe casa de marcat, gramajul prezentat nu mai este acelaşi.

”Dacă se înmulţeşte suma cu cei 200-300 de clienti, rezultă măcar o mie de euro însuşiţi prin frauda”, spune Ifigenia Meica, comisar Bucureşti.

Şi în supermarketuri există probleme. În cazul casolelor de carne gata ambalată nu se scade greutatea tăvii, înainte de cântărire, aşa cum spune legea. Concluzia e că puteţi cumparat plastic la preţ de mici, cotlet şi muschi de vită. Şi aşa pierdeţi între 75 de bani şi un leu şi 50 de bani.

În hypermarket, cel mai înşelător produs este peştele congelat. Este obligatoriu ca cei care cumpără să fie înştiinţaţi că la anumite sortimente de peşte congelat, pierderea de masă este de 20 la sută, dar acest lucru se întâmplă destul de rar au constatat inspectorii ANPC.

Datele arată că, la nivel de ţară, procentul de magazine care înşală ajunge la 45%, de cele mai multe ori cântarele fiind dereglate sau măsluite.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close