x close

Cum s-a trezit un ieșean cu 27.000 de euro în cont din cauza neatenţiei unui bugetar. Băncile şi justiţia spun că nu au cum să-i ia banii înapoi

15 Ian 2020   •   09:16
Cum s-a trezit un ieșean cu 27.000 de euro în cont din cauza neatenţiei unui bugetar. Băncile şi justiţia spun că nu au cum să-i ia banii înapoi  Foto: Pixabay.com

Este scandal în Iași între firma de salubrizare și două bănci din oraș. Unitatile bancare au transferat, din greșeală, suma de 131 de mii de lei în contul unui ieșean. 

Bărbatul, imediat ce a a observat banii în cont, i-a socs imediat și nu mai vrea să-i înapoieze. Acum, firma de salubritate se judecă în instanță cu băncile care au comis eroare.

Salubris Iaşi se chinuie din 2017 să recupereze suma de 131.000 de lei ce a fost virată, din greşeală, unei persoane fizice. Dorind să achite contravaloarea de combustibil, reprezentanţii Salubris au introdus datele greşite ale beneficiarului, banii ajungând astfel la un cetăţean român al cărui nume nu a fost făcut public de către bănci. 

Norocosul a scos banii imediat de la un bancomat şi a refuzat să îi restituie societăţii de salubritate. Salubris a dat în judecată ING şi BRD, cel două bănci care au intermediat tranzacţia, acuzându-o pe prima că „nu a verificat şi nu s-a sesizat cu privire la faptul că plata sumei s-a făcut într-un cont care nu aparţine respectivei societăţi comerciale, ci unei persoane fizice care a retras suma de bani de la unităţi ATM". 

Băncile au refuzat să restituie banii, şi în timpul procesului au arătat că Salubris este cea care a greşit atunci când a indicat greşit contul bancar. Iar Judecătoria şi Tribunalul Iaşi le-au dat dreptate până acum, ultima sentinţă fiind atacată, recent, cu recurs. În perioada următoarea, acesta va fi judecat de Curtea de Apel Iaşi. 

Citeşte mai multe despre:

Iasi
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati