Antena 3 CNN Actualitate Cum s-ar putea modifica HARTA României, dacă se va adopta legea cerută de Băsescu. Cele 8 judeţe revin în discuţie

Cum s-ar putea modifica HARTA României, dacă se va adopta legea cerută de Băsescu. Cele 8 judeţe revin în discuţie

Cum s-ar putea modifica HARTA României, dacă se va adopta legea cerută de Băsescu. Cele 8 judeţe revin în discuţie
Sursa foto: Foto: istiri.net
de O.P.    |    07 Mar 2012   •   12:41

 În privinţa reorganizării administrativ-teritoriale, Traian Băsescu a spus că face o propunere parlamentarilor să adopte, prin discuţii cu opoziţia, reorganizarea  administrativă a ţării.

>VEZI SINTEZA DISCURSULUI DIN PARLAMENT AL PREŞEDINTELUI
  
"Nu poate convinge pe nimeni că o ţară organizată administrativ ca în 1968 mai poate să corespundă nevoilor de astăzi", a afirmat preşedintele.
  
Şeful statului a arătat că sunt aceleaşi direcţii sanitare, agricole, ale serviciilor secrete ca în 1968, iar o asemenea organizare nu mai poate corespunde nevoii de dezvoltare.

Băsescu SE TEME de "vizita" minerilor? Vezi ce le-a sugerat preşedintele parlamentarilor
  
El a mai spus că reorganizare administrativ-teritorială este cheia care permite cheltuirea mai eficientă a banilor şi ar permite o masivă descentralizare a banilor europeni.
  
"Este un subiect pe care să-l gândiţi şi să-l aşezaţi deasupra priorităţilor dumneavoastră", le-a mai spus Băsescu parlamentarilor prezenţi.
Conform proiectului de reorganizare teritorială, actualele consilii judeţene şi prefecturi vor disparea. Ele vor fi înlocuite de 8 consilii regionale şi prefecturi.

 



×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close