Antena 3 CNN Actualitate Cum să furi o porţiune de drum

Cum să furi o porţiune de drum

Cum să furi o porţiune de drum
19 Sep 2007   •   11:02

Hoţii din România ar putea ţine lecţii confraţilor din străinătate. Asta pentru că au reuşit să fure un drum. O porţiune de şosea din judeţul Mureş a rămas aproape în totalitate fără piatră cubică. Pe drumul care leagă Reghin de Sovata au început lucrări de reabilitare în urmă cu mai bine de un an. Piatra cubică trebuia scoasă, iar şoseaua asfaltată.

Muncitorii au abandonat însă lucrările pentru un alt proiect şi de atunci dispar regulat zeci de mii de metri pătraţi de pavaj. Şoferii spun că în zonă opresc mereu tot felul de camioane şi, peste noapte, gropile se măresc tot mai mult. Autorităţile nu au însă nicio soluţie pentru a-i prinde pe hoţi.

Pe unul dintre sensurile de mers ale drumului a rămas numai pământ. Din loc în loc, se mai văd porţiuni pavate. Şoferii sunt nevoiţi să facă slalom printre gropi în fiecare zi. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Mureş, care administreaza drumul, nici nu ştiau că pavajul a dispărut.

Până la asfaltarea integrală a tuturor drumurilor, şoferii mai au de aşteptat. Proiectele sunt încă în faşă, în timp ce gropile se adâncesc pe zi ce trece.

Observator

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close