Antena 3 CNN Actualitate Cum să scapi de datoria la bancă? Te învaţă bineînţeles... românii!

Cum să scapi de datoria la bancă? Te învaţă bineînţeles... românii!

Cum să scapi de datoria la bancă? Te învaţă bineînţeles... românii!
Sursa foto: foto: caleaeuropeana.ro
27 Mar 2012   •   20:41

Ca să scape de datorii, unii români se declară bolnavi sau chiar se ascund de recuperatori. Este rezultatul celui mai recent studiu care mai arată şi că 7 români din 10 se îndatorează ca să-şi plătească facturile la utilităţi.

 Dacă mâine ar fi căutaţi de recuperatorii de datorii, 8 români din 10 s-ar interesa cum ar putea să scape de acestă... problemă. Evident, fără să plătească. 10 la sută ar cere să fie absolviţi de datorie, 3 la sută ar spune că sunt bolnavi, în timp ce 2 la sută ar evita orice contact cu firma de recuperări creanţe.

Cum au ajuns în această situaţie? Mai mult de jumătate dintre români spun că au acumulat datorii pentru a-şi plăti facturile la utilităţi şi pentru a-şi achita ratele la bancă. Pe lista de plăţi se mai adaugă leasingul pentru maşină, plata chiriei sau returnarea unor împrumuturi luate de la cunoscuţi.

Anul trecut, un sfert dintre români au făcut datorii, iar 6 la sută au fost deja căutaţi de recuperatori.  4 din 5 români spun că persoanele cele mai afectate de datorii sunt  cele care fie şi-au pierdut locul de muncă, fie le-a fost redus salariul. Sunt şi cazuri în care românii au fost prinşi în spirala datoriilor pentru că şi-au supraestimat posibilităţile sau pentru că au sperat că vor câştiga mai mulţi bani - ceea ce, nu s-a întâmplat. Aşa că lângă maşina de lux de zeci de mii de euro, mulţi au la poartă şi... recuperatorii. 







×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close