Antena 3 CNN Actualitate Cum se fabrică rujurile și de ce conțin gândaci?

Cum se fabrică rujurile și de ce conțin gândaci?

Cum se fabrică rujurile și de ce conțin gândaci?
Sursa foto: Foto: flickr.com
11 Apr 2016   •   12:45

Ce produs folosit aproape zilnic de către femei poate conține plumb, țesut cerebral de vacă sau pudră obținută din zdrobirea cochiliilor de gândaci? Probabil că nu te-ai fi gândit niciodată că produsul în cauză este rujul. Puțin dezgustător, nu-i așa?

Ei bine, potrivit agențiilor de reglementare nu avem niciun motiv de îngrijorare, deoarece “cantitatea de plumb este mult prea mică pentru a putea reprezenta un pericol, creierele vacilor bătrâne nu mai pot fi folosite în producerea rujurilor după epidemia bolii vacii nebune, iar cochilia de gândac zdrobită este complet sigură pentru sănătatea noastră.”

Însă, potrivit Wikipedia.org, un studiu realizat în 2007 de către un grup de consumatori, a descoperit că peste 60% dintre rujurile existente pe piață conțineau urme de plumb, în special nuanțele roșii. Nivelul plumbului a variat între 0,03 și 0,65 părți pe milion. O treime din rujurile analizate care conțineau plumb au depășit limita de  0,1 părți pe milion stabilită de agențiile de reglementare

Sursa: financiarul.ro

×
Subiecte în articol: ruj gandaci
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close