Antena 3 CNN Actualitate Cum se fură banii de pe card cu ATM-uri false (VIDEO)

Cum se fură banii de pe card cu ATM-uri false (VIDEO)

Cum se fură banii de pe card cu ATM-uri false <font color=red>(VIDEO)</font>
14 Noi 2007   •   17:40

Peste 4 milioane de euro au dispărut, numai de la începutul anului, din conturile unor posesori de carduri. Cel mai mult în Bucureşti, mai bine de o jumătate de milion de euro. Banii li s-au evaporat oamenilor de pe carduri, până la ultimul leu, după ce au folosit unele bancomate. ATM-urile erau falsificate şi astfel toate informaţiile de carduri au ajuns la infractori. Poliţiştii spun că hoţia poate fi evitată.

Este vorba de o tastatură care se aplică la un ATM pentru a fura codul PIN. Tasta 5 trebuie să fie prevăzută pentru nevăzători cu un punct care se simte la mână, însă în acest caz bulina pentru nevăzători falsă este desenată. La fel de grav e şi dacă carcasa aparatului se mişcă. Sunt doar câteva dintre amănuntele pe care trebuie să le ştiţi când scoateţi bani de la un bancomat. Altfel riscaţi să vă fie clonat cardul.

Păgubiţii îşi recuperează banii doar dacă au fost victimele unei reţele de infractori. Şi asta stabilesc poliţiştii de la crimă organizată. Dar şi ei au mult de tras pentru că unele ATM-uri nu au camere de filmat, altele au sistemul video de proastă calitate sau îl filmează pe client sau pe infractor de la brâu în jos. Chiar şi aşa peste 500 de falsificatori de carduri au fost prinşi anul acesta.

Observator

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close