Antena 3 CNN Actualitate Cum se ia concediu medical pentru COVID. Horațiu Moldovan a explicat pas cu pas ce trebuie să facem

Cum se ia concediu medical pentru COVID. Horațiu Moldovan a explicat pas cu pas ce trebuie să facem

Legea Carantinei dă mari bătăi de cap pacienţilor cu coronavirus. Cei aflați în izolare sau în carantină la domiciliu au nevoie de concediu medical pentru perioada în care au lipsit de la serviciu, dar medicii de familie nu le pot semna documentele.

Cum se ia concediu medical pentru COVID. Horațiu Moldovan a explicat pas cu pas ce trebuie să facem
de Maria Sabu    |    26 Iul 2020   •   16:20

Asta deoarece unele Direcții de Sănătate Publică nu emit avizele necesare. Secretarul de stat, Horaţiu Moldovan a explicat ce este de făcut. 

”Pacienții care sunt internați în spital beneficiază de concediu medical la ieșirea din spitale, eliberat de unitatea medicală respectivă, de medicul curant și semnat de șeful de secție.”, a spus Horațiu Moldovan.

Ce se întâmplă cu pacienții care nu sunt internați în spital

”În situația în care pacienții nu sunt internați în spital, dar sunt carantinați sau izolați trebuie informat medicul de familie, trebuie informată Direcția de Sănătate Publică care va elibera un aviz în baza căruia medicul de familie dă concediul medical”, a adăugat secretarul de stat.

×
Subiecte în articol: Horațiu Moldovan
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close