Antena 3 CNN Actualitate Cum va fi vremea în ziua alegerilor parlamentare

Cum va fi vremea în ziua alegerilor parlamentare

Deși la începutul săptămânii ANM anunțase valori mai ridicate, se pare că vremea se răcește în ziua alegerilor, iar vântul va bate cu putere în majoritatea regiunilor țării.

Cum va fi vremea în ziua alegerilor parlamentare
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    05 Dec 2020   •   09:45

Dacă sâmbătă maxima va fi de 17 grade, de duminică vremea intră într-un proces de răcire, mai ales în regiunile estice, unde temperaturile pornesc de la 1 grad Celsius.

Ploile vor fi mai însemnate cantitativ în zona Olteniei. Iar pe spații restrânse va ploua și în Muntenia, Dobrogea și zona de sud a Moldovei. Acestea sunt regiunile unde duminică vremea va fi închisă, cu precipitații, cu vânt puternic în toate regiunile țării. Acolo unde vremea se răcește, frigul va fi accentuat și de prezența intensificarilor de vânt.

În zona de vest a țării va fi soare. Temperaturile cele mai ridicate se vor înregistra în Maramureș, Banat, în zona Crișanei, maxime de până la 14-15 grade. Acelea sunt singurele zone în care cerul va fi variabil duminică. Dar nu sunt zone ocolite de vântul puternic, mai ales în zona Banatului sunt prognozate rafale de până la 60 km/h. 

În București vremea se răcește, maxima va fi în jurul valorii de 7 grade, cu ploaie și vânt puternic. 

Se întorc ninsorile la munte, în Carpații Meridionali. Pe Valea Prahovei vor fi mai întâi precipitații mixte, iar duminică seară apar ninsorile.

Cum va fi vremea de săptămâna viitoare

"Săptămâna viitoare, luni, vom vorbi din nou de o răcire, local chiar accentuată, în special în partea de est, sud și sud-vest a țării, sau în zona montană. Vom vorbi și de cantități de precipitații mai însemnate în Muntenia, Dobrogea și Moldova, iar în zona montană vor predomina ninsorile, și nu în ultimul rând, în zona montană înaltă, rafale de peste 80-100 km/h.

Această răcire va fi de scurtă durată. Din nou, luni, primele zile ale săptămânii, pentru că în general, săptămâna 7-14, așa cum arată estimările la acest moment, până în jurul datei de 28 decembrie, vorbim pentru fiecare din cele trei săptămâni, de valori de temperaturi peste medie, în special în aproape toată țara'', a anunţat miercuri, la Antena3, Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

×
Subiecte în articol: vremea
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close