Antena 3 CNN Actualitate Cumpărători puşi în pericol cu bună ştiinţă. Tone de carne retrase de la vânzare

Cumpărători puşi în pericol cu bună ştiinţă. Tone de carne retrase de la vânzare

Cumpărători puşi în pericol cu bună ştiinţă. Tone de carne retrase de la vânzare
08 Sep 2015   •   17:34

Inspectorii ANSVSA Constanța au controlat, în primele cinci zile ale acestei luni, 60 de obiective care se ocupă cu comercializarea produselor alimentare în municipiul Constanţa, scrie reporterntv.ro.

Este vorba de 9 restaurante, 1 fast food, 4 cantine, 16 laboratoare cofetărie/patiserie, 5 depozite alimentare, 5 super/hipermarket-uri, 3 magazine alimentare, 2 producători particulari, 3 unități fabricare pâine și specialități panificație, 1 unitate morărit, 2 unități fabricare vin, 2 unități fabricare zaharoase, 1 unitate prelucrare și conservare fructe, 3 depozite semințe consum, 1 unitate incinerare, 1 exploatație profesională, 1 centru colectare animale vii.
In urma verificarilor efectuate s-au constatat s-au constatat neconformități cu privire la depozitarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate un număr de 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3200 lei.

Au fost confiscate și retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne și produse din carne - 2334 kg, lapte și produse lactate – 603 kg,  pește și produse din pește - 768 kg, ouă - 18 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 31.043 lei.


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close