Antena 3 Actualitate Cunoscut rocker clujean, mesaj pentru Florin Cîțu: ”Parvenit deghizat în băiat de gașcă. Jos labele de pe Roșia Montană”

Cunoscut rocker clujean, mesaj pentru Florin Cîțu: ”Parvenit deghizat în băiat de gașcă. Jos labele de pe Roșia Montană”

de Adelina Miron    |    06 Iul 2021   •   17:05
Cunoscut rocker clujean, mesaj pentru Florin Cîțu: ”Parvenit deghizat în băiat de gașcă. Jos labele de pe Roșia Montană”
Sursa foto: Facebook: Mihnea Blidariu/Hepta

Solistul trupei clujene ”Luna amară”, Mihnea Blidariu, i-a transmis un mesaj premierului Florin Cîțu, indignat de faptul că acesta ”vrea să scoată dosarul Roșiei Montane de pe lista UNESCO”. Artistul l-a descris pe Florin Cîțu drept ”un parvenit deghizat în băiat de gașcă” și i-a spus că deși se declară rocker, nu se comportă ca atare.

„Rock-ul a fost mereu de partea celor slabi, a celor opresați și hăituiți de sistem, oricare ar fi fost el. Rock-ul este vocea celor fără voce, este una din muzicile pe care ne întâlnim cu natura. Rock-ul este protest, libertate, empatie, solidaritate.

Florin Cîțu vrea sa scoată dosarul Roșiei Montane de pe lista UNESCO și se declară pentru un proiect minier cu cianuri acolo. Florin Cîțu se dă rocker.

Dar dacă Led Zeppelin și Foo Fighters ar ști ce vrea să facă „fanul” lor cu Roșia Montană, ar primi interdicție pe viață la concertele lor. Florin Cîțu, un vinil si-un tricou nu te fac rocker, așa cum funcția nu te face om. Jos labele de pe Roșia Montană!

Fac un apel către toți prietenii, artiști sau nu, să se mobilizeze cu mesaje de susținere pentru Roșia Montană și împotriva acestui parvenit deghizat în băiat de gașcă. Apoi, strada e a noastră!”, a scris Mihnea Blidariu, pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu a declarat ieri că în coaliţia de guvernare sunt căutate soluţii în dosarul Roşia Montană, și anume ca situl să fie inclus în patrimoniul UNESCO şi să se afle răspunsul la întrebarea dacă poate avea loc şi exploatarea minieră.

„Exact astea sunt discuţiile în coaliţie, să vedem care este soluţia pentru a merge mai departe. Să păstrăm şi situl UNESCO şi dacă să putem şi să exploatăm. Căutăm o soluţie. De aceea am chemat specialiştii. În coaliţie vin oameni care ne spun care sunt variantele. Pe de o parte, avem opinia de la firma de avocatură, pe de altă parte, avem Ministerul Culturii”, a spus şeful Guvernului.

În ceea ce priveşte dosarul includerii Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO, el a afirmat că „nu s-a luat nicio decizie la nivel de Guvern în acest sens”.

„Nu am declarat nimic despre acest proiect până acum. Preşedinţii de coaliţie sunt şi discută. Acest proiect, a fost depus dosarul anul trecut din nou şi din acel moment nu s-a întâmplat nimic până acum”, a adăugat premierul Cîţu.

Acesta a subliniat importanţa opiniilor specialiştilor. „Pe de o parte avem avocaţii de la New York care ne spun despre dosar, pe de altă parte avem o mare parte dintre oameni care ne spun că avem nevoie de bani şi ar trebui să exploatăm, pe de altă parte ne spun oameni de la Ministerul Culturii alte opinii. Sunt foarte multe opinii. Decizia trebuie luată în coaliţie”, a afirmat prim-ministrul.

Întrebat dacă dosarul prezent permite exploatarea minieră la Roşia Montană, Cîţu a răspuns: „E complicat de spus dacă permite şi nu ne permite dosarul. Încă aşteptăm. Data trecută am avut câteva opinii de la specialişti. Aşteptăm să vedem opiniile specialiştilor. Unii spun că da, alţii că nu”.

Florin Cîțu a anunțat recent că va participa la festivalul Untold. Premierul a postat pe contul personal de Instagram un videoclip în care prezintă un pachet primit de la organizatorii festivalului, care conține obiecte personalizate cu logo-ul Untold.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close