Antena 3 CNN Actualitate Cupa Mondială la escaladă pe gheaţă are loc la Buşteni (VIDEO)

Cupa Mondială la escaladă pe gheaţă are loc la Buşteni (VIDEO)

Cupa Mondială la escaladă pe gheaţă are loc la Buşteni <font color=red>(VIDEO)</font>
08 Feb 2008   •   09:41

Amatorii de sporturi extreme au un nou motiv de bucurie. Staţiunea Buşteni găzduieşte vineri Cupa Mondială la Escaladă pe gheaţă. La întrecerea care va începe la ora 9 şi jumătate pe pârtia Kalinderu, vor lua startul 80 de concurenţi, din 16 ţări. Competiţia se află la cea de-a treia ediţie, la Buşteni existând cea mai grea structură din lume pentru probele de dificultate. Organizatorii le-au pregătit concurenţilor şi o serie de surprize.

La structura actuală s-a lucrat peste 2 săptămâni. Gheaţa a fost preparată artificial şi au fost folosite şi tunurile pentru zăpadă artificială. Structura pentru caţărare în regim de viteză are aproximativ 18 metri înălţime, iar cea de dificultate, peste 20 de metri.

În acest weekend sunt aşteptaţi la Buşteni mii de turişti. Zeci de formaţii şi artişti pop sau rock vor susţine concerte pe scena de la baza pârtiei Kalinderu.

Săptămâna viitoare, pe structura de viteză se va stabili pentru prima dată recordul mondial de căţărare-viteză pe gheaţă, la care vor fi prezenţi reprezentanţi ai Cărţii Recordurilor -  

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close