Antena 3 CNN Actualitate Soț și soție din Prahova, morți la doar câteva ore distanță, după vaccin. Fiica celor doi, în stare gravă la ATI

Soț și soție din Prahova, morți la doar câteva ore distanță, după vaccin. Fiica celor doi, în stare gravă la ATI

Soții Dulgheru din satul Minieri, comuna prahoveană Filipeștii de Pădure, au murit la un interval de câteva ore la spitalul județean de urgență, după ce au fost vaccinați împotriva coronavirusului. Cei doi au avut simptome de COVID înainte de imunizare, însă au considerat că sunt răciți și au luat tratament pentru răceală. Fiica celor doi este în stare gravă la ATI.

Soț și soție din Prahova, morți la doar câteva ore distanță, după vaccin. Fiica celor doi, în stare gravă la ATI
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    Cristi Georgescu    |    23 Mar 2021   •   11:54

Femeia de 66 de ani și bărbatul de 71 de ani au avut simptome asociate COVID-19 dar au considerat că sunt răciți și nu au mers la spital.

Pe data de 3 martie au mers însă la Câmpina pentru a se vaccina. Imediat după vaccinul Pfizer, femeia a leșinat chiar la spital. Medicii au stabilizat-o, iar după o oră și jumătate, a fost trimisă acasă. Din acel moment, starea ei s-a înrăutățit. Aceasta nu a mai mâncat până pe 6 martie, când familia a chemat ambulanța. 

Femeia a fost dusă la Spitalul Județean din Ploiești, unde a ajuns pe secția de Terapie Intensivă. La fel și bărbatul acesteia, a cărei stare de sănătate s-a deteriorat rapid.

Din păcate, femeia a murit pe data de 18 martie, iar soțul ei, pe 19 martie.

Contactat de presa locală, IPJ Prahova a confirmat decesul celor doi, menționând, însă, o moarte naturală. Pe certificatul de deces al femeii, însă, la cauză, este trecută insuficiență cardio-respiratorie severă, disfuncție multiplă de organe, bronhopneumonie cu SARS-CoV-2 și alte boli, dar nu severe, iar la soțul acesteia, insuficiență cardio-respiratorie severă, bronhopneumonie cu SARS-CoV-2 și cardiopatie ischemică. 

Fiica celor doi, în stare gravă la ATI

Fiica celor doi este, de asemenea, la Terapie Intensivă, iar starea acesteia nu este una tocmai bună, fiind imunizată cu serul AstraZeneca.

”Totul a pornit înainte de a face vaccinul, au fost răciți. Mi-au spus că urmează să meargă să facă vaccinul, aveau încredere foarte mare în vaccin și doreau să îl facă. Probabil din cauză că au avut virusul cu cel puțin o săptămână înainte, probabil asta a fost și una din cauze. 

Ei au considerat că sunt răciți, au luat un tratament pentru răceală, iar în data de 3 au mers să facă vaccinul la spitalul din Câmpina, dar acolo datele s-au schimbat dramatic, mama leșinând acolo, imediat după vaccin. A trebuit să stea vreo oră și jumătate acolo, până și-a revenit să poată pleca acasă. Dar din momentul acela mama nu a mai mâncat. Deci din data de 3 până în data de 6. Situația s-a înrăutățit, firește, și în data de 6 am chemat ambulanța. Și tot atunci au plecat și la Spitalul de Urgență. Au fost duși la Județean, după care au fost transferați la Boli Infecțioase. Au stat o zi sau două acolo, și după aceea înapoi la Terapie Intensivă. 

Prima care a decedat a fost mama, în data de 18, la ora 16.40, iar tata în data de 19, la 06:00.

Sora mea se află în momentul de față la Terapie Intesivă, într-o stare destul de gravă”, a povestit fiul cuplului pentru observatorulprahovean.ro.

A fost demarată o anchetă

”În urma apariției în spațiul public a informației conform căreia „doi prahoveni, soț și soție, au murit de covid, iar fiica lor este la terapie intensivă. Ei au fost imunizați cu prima doză din vaccinul Pfizer, respectiv AstraZeneca“, domnul prefect al județului Prahova, Cristian Ionescu, s-a autosesizat și a solicitat Direcției de Sănătate Publică Prahova, prin adresa nr. 4628/2021, și Colegiului Medicilor Prahova, prin adresa nr. 4629/2021 , demararea, în regim de urgență, a unei anchete. 

Rezultatele cercetărilor și măsurile dispuse, dacă va fi cazul, vor fi prezentate public în momentul în care vor fi transmise de către instituțiile menționate”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova. 

×
Subiecte în articol: cuplu mort vaccin
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close