Antena 3 CNN Actualitate Curăţenie la Craiova. 600 de poliţişti au percheziţionat zeci de locuinţe ale interlopilor

Curăţenie la Craiova. 600 de poliţişti au percheziţionat zeci de locuinţe ale interlopilor

Curăţenie la Craiova. 600 de poliţişti au percheziţionat zeci de locuinţe ale interlopilor
11 Sep 2008   •   19:24

Parada interlopilor de la înmormântarea lui Mihai Pârvu, zis Caiac, a tras un semnal de alarmă. Joi, în Craiova, a avut loc cea mai mare acţiune a Poliţiei din România: 61 de percheziţii de locuinţe, 33 de dosare penale şi 3 oameni reţinuţi. Mai mult, 3 şefi de secţii din oraş s-au îmbolnăvit subit după ce au fost chemaţi să dea explicaţii.

Percheziţiile au început în forţă, la ora 4 dimineaţa. Aproape 600 de poliţişti, jandarmi, comisari ai gărzii financiare şi ai gărzii de mediu din trei judeţe au participat la zecile de percheziţii făcute în Craiova. Este cea mai mare acţiune de acest gen a poliţiei române. Au fost percheziţionate 61 de locuinţe şi 45 de sedii de firme.

În casele interlopilor a fost descoperit un adevărat arsenal, bunuri furate şi 22 de mii de euro care nu au putut fi justificaţi. Poliţiştii au întocmit 33 de dosare penale pentru infracţiuni economice şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor. Au fost confiscate 15 arme şi peste 400 de carţuşe, zeci de săbii, cuţite şi bâte, iar trei persoane au fost reţinute pentru trafic de droguri, violenţă si furturi.

Acţiunea s-a lovit însă de indiferenţa poliţiei locale. Ofiţerii de la IGPR au vrut să afle de la şefii de secţii de ce până acum nu s-a făcut mare lucru. Boala însă i-a lovit subit pe Valentin Găvrilă, şeful Secţiei 4 Craiova, şi pe Jane Dobre, adjunctul şefului Poliţiei Municipiului, astfel că nu au putut fi găsiţi. Totodată, Jan Dobrescu- şeful secţiei 1, şi-a depus imediat o cerere de concediu.

Observator

×
Parteneri
Primele imagini din interiorul halei cuprinse de incendiu, în București
x close