Antena 3 CNN Actualitate Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Miron Cozma

Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Miron Cozma

Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Miron Cozma
22 Apr 2008   •   08:49

Miron Cozma a sosit, marţi, în Bucureşti. Fostul lider al minerilor a vizitat Capitala pentru a participa la şedinţa de judecată de la Curtea Constituţională. Magistraţii au dezbătut excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Cozma, in cazul executării pedepsei cu inchisoare pe care a efectuat-o. ?Luceafărul huilei? a primit permisiunea de a intra în Capitală numai în ziua de marţi, începând cu ora 8. Poliţia Capitalei l-a lăsat să stea în Bucureşti până la finalul şedinţei de judecată.

Fostul lider al minerilor vrea să modifice articolul 59 din Codul Penal, privind eliberarea condiţionată a deţinuţilor. Miron Cozma e de părere că trebuie stabilite niste reguli clare privind acest tip de punere în libertate a încarceratului.

În altă ordine de idei, Cozma susţine că orice fel de decizie a Curţii Constituţionale nu i-ar mai putea aduce vreun beneficiu.

După deliberări, Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Miron Cozma în cazul eliberării sale condiţionate, dosarul urmând să se întoarcă la Judecătoria sectorului 5. Interdicţia de a intra în Bucureşti i-a fost ridicată lui Miron Cozma de Poliţia Capitalei pentru a putea participa la proces.

Miron Cozma, a fost condamnat de instanţa supremă, pe 15 februarie 1999, la 18 ani de detenţie pentru instigare la subminarea puterii de stat, în legătură cu mineriada din 1991, care a dus la căderea Guvernului Român. El a fost eliberat din arest pe 2 decembrie 2007, după 10 ani de închisoare. Fostul lider a primit însă restricţia de a intra în Bucureşti şi în Petroşani şi a fost privat de drepturi politice şi sindicale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close