Antena 3 CNN Actualitate Curtea Constituţională acuză Parlamentul de nerespectarea legilor

Curtea Constituţională acuză Parlamentul de nerespectarea legilor

Curtea Constituţională acuză Parlamentul de nerespectarea legilor
11 Mar 2008   •   20:25

Curtea Constituţională acuză Parlamentului României că nu respectă legile. După ce a fost arbitru între numeroasele conflicte dintre Preşedinţie şi Guvern, iată că şi Curtea Constituţională a intrat în conflict cu o autoritate - Parlamentul, prima dispută de la înfiinţarea Curţii, în 1991. Într-un comunicat de presă, Curtea reproşează Legislativului că nu pune textele de lege în acord cu deciziile instanţei. Este dat şi un exemplu - Statutul aleşilor locali, caz în care Curtea a declarat neconstituţionale două alineate.

Acestea nu au fost încă reexaminate de Parlament, deşi a trecut mai bine de un an de la publicarea Deciziei în Monitorul Oficial. Preşedintele Comisiei Juridice din Cameră, Sergiu Andon, recunoaşte ca este îndreptăţită reacţia Curţii, dar atrage atenţia că atacul acesteia ar putea avea alte efecte.

Deocamdată, pe rolul Curţii Constituţionale se află o sesizare a PRM privind Legea votului uninominal. Partidul România Mare a reclamat mai multe articole ca fiind neconstituţionale, printre acestea fiind cele care stabilesc alegerea preşedinţilor de consilii judeţene.

Antena 3

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close