Antena 3 CNN Actualitate Curtea Constituţională: Legea caselor naţionalizate, constituţională

Curtea Constituţională: Legea caselor naţionalizate, constituţională

Curtea Constituţională: Legea caselor naţionalizate, constituţională
Sursa foto: case nationalizate
14 Ian 2009   •   22:56

Curtea Constituţională a decis din nou că legea caselor naţionalizate este constituţională. Judecătorii Curţii au respins astfel sesizarea formulată de preşedintele Traian Băsescu împotriva proiectului care modifică Legea 10.
Este a doua oară când Curtea se pronunţă favorabil asupra Legii 10, privind regimul juridic al imobilelor preluate abuziv în perioada martie 1945 - decembrie 1989. La sfârşitul anului trecut, actul normativ era declarat prima oară constituţional, în urma unei sesizări formulate de parlamentarii PD-L şi PNL.
Curtea arătă că legea privind casele naţionalizate prevede măsuri echitabile de despăgubire atât pentru chiriaşi, cât şi pentru foştii proprietari. Iniţiatorul legii, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu spune că prin decizia de acum a Curţii Constituţionale se pune punct nedreptăţilor făcute chiriaşilor şi proprietarilor.
Liderul conservator aşteaptă acum ca preşedintele Traian Băsescu să promulge cât mai repede actul normativ care a fost tergiversat mai mult de jumatate de an. Voiculescu apreciază că, în loc să promulge o lege asupra căreia curtea se mai pronunţase o dată, Traian Băsescu a confirmat că are tendinţa permanentă de a depăşi limitările impuse de Constituţie.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close