Antena 3 CNN Actualitate Cuştile animalelor de la Zoo vor avea încă un rând de gratii

Cuştile animalelor de la Zoo vor avea încă un rând de gratii

Cuştile animalelor de la Zoo vor avea încă un rând de gratii
05 Dec 2007   •   16:55

Cuştile în care stau animalele de la grădina zoologică din Bucureşti vor avea mai multe gratii. Şefii instituţiei au hotărât ca la cuştile urşilor să mai sudeze un rând de zăbrele, pentru a spori măsurile de siguranţă. Grădina zoologică rămâne însă în continuare închisă publicului, până la finalizarea anchetei Poliţiei. Deşi nu există încă o concluzie oficială asupra incidentului, conducerea instituţiei susţine că o legătură cu incidentul de săptămâna trecută ar putea avea şi cei care au interese imobiliare în zonă.

?Construindu-se în zonă un ansamblu de locuinţe, potenţialii cumpărători ar fi interesaţi de perioada în care grădina zoologică nu ar mai fi aici?, a declarat directorul Grădinii Zoologice, Anca Oprea.

Pe 2,3 hectare de teren din cele 6 pe care se întinde Grădina Zoologică din Bucureşti, există depuse două cereri de revendicare. Însă şefii Primăriei Capitalei susţin că nu vor permite ca din Grădina Zoologică să fie retrocedat nici un metru de teren. ?Noi vrem să facem din pădurea Băneasa şi Grădina Zoologică o zonă protejată?, a dat asigurări Răzvan Murgeanu, viceprimar general.

Grădina zoologică a fost închisă la mijlocul săptămânii trecute, când unul dintre cei trei jaguari a reuşit să desprindă o porţiune din plasa cuştii şi să evadeze. Acesta a murit în timp ce angajaţii încercau să-l prindă şi să-l readucă în captivitate. Până la finalizarea anchetei poliţiştilor, grădina zoologică va rămâne închisă vizitatorilor.

Antena 3

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close