x close

Dacă ți se strică frigiderul sau aragazul, cât sunt în garanție, vei primi altele, pe perioada reparației - proiect

de D.G.    |    04 Iun 2020   •   23:00
Dacă ți se strică frigiderul sau aragazul, cât sunt în garanție, vei primi altele, pe perioada reparației - proiect Hepta

Consumatorii cărora li se strică un produs complex, ce are o durată de utilizare medie (cum e mașina de spălat, de exemplu) și se află în garanție, vor primi de la vânzător un produs de schimb, pe care să îl utilizeze cât timp primul este reparat.

Propunerea urmează să primească votul decisiv în curând. Proiectul îi va ajuta, în special, pe acei consumatori care ar putea aștepta și timp de o lună repararea unor produse cum sunt frigiderele, mașinile de spălat sau alte electrocasnice de acest fel.

Deși propunerea legislativă a fost respinsă, inițial, de Senat, aceasta are șanse să fie adoptată de deputați, pentru că a primit un raport favorabil de adoptare.

Dacă proiectul va trece de Parlament, atunci acei consumatori care au cumpărat un produs complex, ce a fost proiectat să fie folosit pe o perioadă medie (cum sunt mașinile de spălat sau frigiderele, de exemplu) și care se strică (aflându-se încă în termenul de garanție legală de conformitate - doi ani), vor primi de la vânzător un produs de schimb.

Mai mult, pe Avocatnet.ro.

Parteneri
Parteneri
sati