Antena 3 CNN Actualitate Daily Mail - Adriana Iliescu, mamă la 70 de ani: Mai am încă multe de oferit Elizei (FOTO)

Daily Mail - Adriana Iliescu, mamă la 70 de ani: Mai am încă multe de oferit Elizei (FOTO)

Daily Mail - Adriana Iliescu, mamă la 70 de ani: Mai am încă multe de oferit Elizei <font color=red>(FOTO)</font>
03 Iun 2008   •   13:25

În urmă cu trei ani, în 2005, o femeie în vărstă de 66 de ani dădea naştere la sute de controverse în lumea medicală şi opinia publică, anunţându-şi decizia de a da naştere unui copil, la acea vârstă înaintată. În ciuda tuturor criticilor, Adriana Iliescu a mers până la capăt, născând-o pe Eliza, şi intrând astfel în Cartea Recordurilor, ca femeia care a născut la cea mai înaintată vârstă. Anii au trecut, şi controversele legate de naşterea Elizei au apus. Jurnaliştii britanici de la publicaţia The Daily Mail au realizat un reportaj despre viaţa femeii şi a fetiţei sale, care a ajuns deja la vârsta de trei ani.



Sursă foto: The Daily Mail

Jurnaliştii remarcă faptul că cele două trăiesc dintr-o pensie care se rdiciă puţin peste valoarea de 250 de lire sterline, într-un apartament închiriat din Bucureşti. Văzându-le pe stradă, ai putea să crezi că sunt o bunică şi o nepoată, ieşite la plimbare.



Sursă foto: The Daily Mail

În ciuda vârstei înaintate, femeia, acum în vârstă de 70 de ani, susţine că este sănătoasă şi se simte bine, şi este optimistă în legătură cu perioada pe care o mai are de petrecut alături de fiica sa. ?Nu beau, nu fumez. Dacă voi trăi la fel ca părinţii mei, Eliza va avea cel puţin 20 de ani când nu voi mai fi eu.? a declarat ea pentru Daily Mail.



Sursă foto: The Daily Mail

În cazul nefericit în care femeia va muri, însă, nu există apropiaţi sau rude care să aibă grijă de fetiţă. Singura persoană legată de destinul acesteia este medicul care a adus-o pe lume, devenind totodată şi naşul ei.

Jurnaliştii de la publicaţia britanică mai arată faptul că Adriana predă şapte ore pe săptămână la Universitatea din Bucureşti. Eliza merge la o creşă de stat în acest timp, cele două beneficiând de un ajutor din partea statului care le trimite un taxi zilnic, pentru a se putea deplasa la creşă şi la universitate.



Sursă foto: The Daily Mail

Adriana le-a povestit ziariştilor că a suferit un avort în tinereţe, la vârsta de numai 20 de ani. După acest moment, viaţa ei a fost extrem de agitată şi aglomerată, încât nu a reuşit să mai conceapă un copil. Fertilizarea în vitro a apărut ca o soluţie perfectă pentru ea. În ciuda rezistenţei oamenilor, femeia declară că nu a avut parte de comentarii răutăcioase sau de prejudecăţi.

Sfatul ei pentru Eliza este să aibă un copil până la 30 de ani, întrucât, in opinia ei, acest lucru este cel mai minunat din lume, dându-ţi senzaţia că nu trăieşti degeaba. ?Dacă ai un copil, nu ai moarte. După cum spunea Platon: Este fericit cel care are pe cineva care să-l îngroape.? a concluzionat Adriana Iliescu, pentru jurnaliştii britanici.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close