Antena 3 CNN Actualitate Dalli contestă decizia lui Oprescu de reziliere a contractului privind parcările

Dalli contestă decizia lui Oprescu de reziliere a contractului privind parcările

Dalli contestă decizia lui Oprescu de reziliere a contractului privind parcările
13 Iul 2008   •   10:17

Firma Dalli ar putea contesta, în instanţă, decizia primarului Sorin Oprescu de a rezilia contractul privind locurile de parcare, din centrul Capitalei. Sorin Oprescu a invocat nerespectarea clauzelor contractuale. Reprezentanţii Dalli spun că au dreptul să încaseze în continuare bani pentru parcare, până se pronunţă justiţia. Firma Dalli a anunţat că aşteaptă motivarea scrisă a deciziei primarului general, Sorin Oprescu de suspendare a colaborării.

"Până la pronunţarea instanţei competente, contractul încheiat de Dalli este în aplicabilitate şi clauzele financiare ale acestuia ne obligă la încasarea redevenţei datorate municipalităţii", informează societatea citată, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii companiei susţin că, în funcţie de motivarea deciziei vor supune arbitrajului instanţelor competente măsura luată unilateral. Firma susţine că respectat clauzele contractuale şi invocă în acest sens un raport al Curţii de Conturi şi raportul de audit extern.

Sorin Oprescu a anunţat rezilierea contractului cu firma Dalli la finalul şedinţei Consiliului general. Noul primar al Capitalei acuză firma că nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile contractuale.

Consilierul juridic al primarului susţine că există un raport tehnic potrivit căruia Dalli nu ar fi respectate clauzele contractului cu primăria. Juriştii primarului Oprescu vor ataca şi modul în care s-a făcut prelungirea contractului cu Dalli, prin acte adiţionale.

Firma Dalli Exim SA a fost înfiinţată în 1993 de omul de afaceri Dorin Cocoş. Doi ani mai târziu, când primar era Crin Halaicu, firma a obţinut monopolul parcărilor din centrul Capitalei.

În 2005, contractul a fost prelungit de primarul interimar Razvan Murgeanu, când numărul locurilor de parcare a fost aproape dublat, ajungând la aproape 6,000 de locuri de parcare.

În prezent, Dalli exploatează 2.500 de locuri de parcare subterană, la Intercontinental şi la Bucur Obor, precum şi peste 2.500 de locuri de parcare de suprafaţă. O afacere profitabilă, firma având în 2007 încasări de 90 de milioane de lei noi.

Jumătate din această sumă se întoarce însă la Primăria Capitalei. Contractul cu municipalitatea ar fi trebuit să expire peste doi ani.

Antena3

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close