Antena 3 CNN Actualitate Dan Barna: "Programul IMM Invest s-a născut gata înțepenit"

Dan Barna: "Programul IMM Invest s-a născut gata înțepenit"

Liderul USR Dan Barna a afirmat, luni, în Camera Deputaţilor, după discursul premierului Ludovic Orban în care prezenta măsurile de relansare a economiei, că programul IMM Invest „s-a născut gata înţepenit”. „Astăzi România are nevoie de mai mult decât de programe grandioase”, a susținut Barna.

Dan Barna: "Programul IMM Invest s-a născut gata înțepenit"
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Mai 2020   •   17:31

„Am văzut o mostră de tragism dramatic din partea PSD, am văzut şi optimismul entuziast din partea PNL”, a afirmat Dan Barna la începutul discursului în Parlament.

Liderul USR a susținut că „programul IMM Invest „s-a născut gata înţepenit”: „Acum 12 zile erau 12 cereri aprobate. Ne-ați vorbit de 5.000 care sunt de fapt validate. În ritmul ăsta vom valida până în 2046.”

”În loc să creeze speranţa, acest program creează o îngrijorare în plus, astăzi antreprenorii români nu au alte opţiuni. O aveau pe aceasta. (...) Oamenii aceştia, antreprenorii au cerut două lucruri foarte simple: predictibilitate şi sprijin, acolo unde se poate. Nu au primit nici pe unul nici pe celălalt”, a continuat Barna.

El a comparat România cu o căprioară pe autostradă cu farurile în ochi: surprinsă şi confuză.

El a adus în discuție măsurile propuse de USR, care au fost refuzate de partidul de guvernământ, precum reducerea taxării pe muncă, începând cu salariul minim, desfiinţarea sau impozitarea reală a pensiilor speciale.

Liderul USR a precizat că susţine „oprirea scurgerii fondurilor” către administraţia locală prin PNDL.

”NU e târziu să începeţi să gândiţi diferit de vechea clasă politică şi să începeţi să gândiţi la un USR-ist. Dacă doriţi detalii suplimentare, suntem deschişi la dialog pe aceleaşi coordonate pe care PNL le foloseşte atunci când vrea să îşi susţină propriile iniţiative. Astăzi, România are nevoie de mai mult decât de programe grandioase”, a adăugat Dan Barna.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban PNL USR Dan Barna
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close