Dan Barna, reacție după nominalizările de procurori-șefi: Ultimii trei ani nu trebuie să se mai repete niciodată

21 Ian 2020   •   15:26
Dan Barna, reacție după nominalizările de procurori-șefi: Ultimii trei ani nu trebuie să se mai repete niciodată sursă foto:Agerpres.ro

Liderul USR Dan Barna a afirmat, marţi, că nominalizarea magistraţilor pentru conducerea Parchetelor reprezintă "un pas înainte" pentru anularea efectelor asaltului asupra Justiţiei, menţionând că misiunea acestora nu va fi deloc uşoară.

„Anunţarea numelor magistraţilor nominalizaţi pentru conducerea principalelor parchete e un important pas înainte în direcţia anulării efectelor asaltului asupra Justiţiei dus de Liviu Dragnea şi apropiaţii săi. Între ei, un loc deloc de neglijat îl are fostul ministru Toader, cel care şi-a dus profesia şi misiunea publică în derizoriu şi ridicol. Am depăşit acele momente, dar nu şi efectele lor", a scris Barna pe Facebook.

El a susţinut că misiunea şefilor de parchete nu va fi uşoară.

"Situaţia Justiţiei din România a fost, de altfel, subliniată şi în ultimul raport MCV sau în evaluările partenerilor noştri din străinătate. Dar mai ales este subliniată de plângerile cetăţenilor care ajung să aibă contact cu magistraţii. Mai sunt lucruri de îndreptat, mai sunt lucruri care pot fi făcute mai bine. De aceea misiunea şefilor de parchete, dacă cei nominalizaţi vor fi confirmaţi, nu va fi deloc uşoară. Am văzut în ultimii trei ani ce se întâmplă cu o Justiţie controlată de oameni lipsiţi de simţ al datoriei şi al onoarei. Aceşti trei ani nu trebuie să se mai repete niciodată", a adăugat Barna.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, marţi, că o propune pe Gabriela Scutea pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, Crin Bologa este propus pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Giorgiana Hosu pentru procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Citește Și Cine sunt șefii Parchetelor, propuși de Cătălin Predoiu, ministrul Justiției

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close