Antena 3 CNN Actualitate Dan Ilie Morega, liderul PNL Gorj, audiat la DNA pentru luare de mită

Dan Ilie Morega, liderul PNL Gorj, audiat la DNA pentru luare de mită

Dan Ilie Morega, liderul PNL Gorj, audiat la DNA pentru luare de mită
30 Ian 2008   •   08:46
Liderul PNL Gorj Dan Ilie Morega a fost audiat miercuri dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind acuzat de luare de mită. Fost consilier în cadrul Autorităţii de Control a Guvernului, Morega s-a declarat uluit de acuzele care i-au fost aduse şi a susţinut că este nevinovat. Liderul liberalilor gorjeni a adăugat că va reveni la DNA în 7 februarie, dată la care a fost citat de procurori.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe politician că ar fi pretins bani de la firme sau persoane, sume destinate campaniei pentru alegerile europarlamentare. Morega este acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial pentru altul.

Conducerea DNA a cerut, în septembrie, Preşedinţiei aviz pentru începerea urmăririi penale a ministrului Muncii, Paul Păcuraru, într-un dosar în care acesta era acuzat de luare de mită. Păcuraru ar fi fost înregistrat când l-a rugat pe liderul PNL Gorj, Ilie Morega, să intervină la directorii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi ai complexurilor Turceni şi Rovinari pentru ca societatea fiului său, Intratest, să obţină contracte.

Morega susţine că nu are nicio legătură cu contractele pe care firma fiului ministrului Muncii, Paul Păcuraru, le-a încheiat cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi cu complexurile energetice de la Turceni şi Rovinari.

MOREGA LA IEŞIREA DE LA DNA : SUNT NEVINOVAT

Morega a subliniat faptul că se bucură "extraordinar de mult" că premierul Călin Popescu Tăriceanu a decis să trimită Corpul de Control al Guvernului în Gorj pentru a clarifica situaţia ministrului Muncii, Paul Păcuraru.

Ministrul muncii este şi el aşteptat la DNA, fiind la rândul său citat. Paul Păcuraru este singurul membru al executivului aflat încă în funcţie de pe lista miniştrilor care au primit avizul de urmărire penală din partea preşedintelui Băsescu.



Păcuraru susţine că prezenţa sa pe lista respectivă este legată de faptul că este un ministru liberal şi că a făcut publice aprecierile sale negative la adresa lui Traian Băsescu. Ministrul a negat toate acuzele de corupţie care i-au fost aduse.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close