Antena 3 CNN Actualitate Dan Şova: O voi da în judecată pe Monica Macovei pentru afirmaţiile de astăzi

Dan Şova: O voi da în judecată pe Monica Macovei pentru afirmaţiile de astăzi

Dan Şova: O voi da în judecată pe Monica Macovei pentru afirmaţiile de astăzi
de M.T.    |    13 Aug 2014   •   21:01

Social-democratul Dan Şova a declarat că o va da în judecată pe Monica Macovei, după ce europarlamentul PDL a făcut mai multe afirmaţii dure la adresa sa.

„Eu pe doamna Macovei am mai dat-o în judecată o dată şi am mai câştigat un proces la Înalta Curte, pentru aceleaşi afirmaţii”, a spus Şova, în cadrul ediţiei de miercuri a emisiunii "Subiectiv".

La puţin timp după ce DNA a anunţat că Dan Şova este urmărit penal pentru abuz în serviciu, Macovei a spus: „Se dovedeşte, încă o dată, că, la vârf, partidul lui Ponta este o adunătură de hoţi din banii românilor. Ultimul dintr-un şir nesfârşit de politicieni pesedişti, care au fost învinuiţi, inculpaţi sau dovediţi infractori ajunşi la închisoare, este Şova, purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a lui Ponta”.

„Şova este urmărit penal, fiind suspect de complicitate la abuz în serviciu într-un dosar privind contracte de consultanţă juridică între cabinetul de avocatură al lui Şova şi complexele energetice Turceni şi Rovinari. Ponta era partener al lui Şova în acest cabinet de avocatură chiar în perioada derulării acestor contracte”, a mai susţinut Macovei.

În replică, fostul ministru al Transporturilor a precizat că „pentru afirmaţiile de astăzi, mai ales pentru cea că Ponta ar fi fost vreodată partener în fosta mea societate de avocatură, o voi da din nou în judecată în civil sau, probabil, direct în penal”.

Referitor la decizia DNA de a-l urmări penal, Dan Şova a declarat: „DNA este obligată să reacţioneze la o sesizare. Întrebarea care mi se naşte legitim este de ce a reacţionat la sesizarea din 2011 în 2014. Eu, în naivitatea mea, am crezut că era clasată o astfel de sesizare aberantă”.

„S-a inventat un proces verbal şi cu el, în vara lui 2011, domnul Blejnar s-a dus şi a sesizat DNA. De atunci, nu s-a întâmplat nimic. În 2014, la trei ani după sesizarea lui Blejnar, cei din DNA vin şi mă întreabă de acea sesizare. Până acum, nu am văzut nimic nefiresc în comportamentul procurorilor, în afară de faptul că m-au chemat abia în 2014”, a adăugat Şova.

Dan Şova este urmărit penal pentru trei fapte de complicitate la abuz în serviciu, după ce în perioada 2007-2008 firma "Şova şi Asociaţii" a încheiat trei contracte de asistenţă juridică cu complexurile Turceni şi Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane lei.

×
Subiecte în articol: dan sova Monica Macovei Subiectiv
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close