Antena 3 Actualitate Dan Voiculescu, despre cum pot fi convinse băncile să dea credite ieftine

Dan Voiculescu, despre cum pot fi convinse băncile să dea credite ieftine

31 Ian 2019   •   16:54
Dan Voiculescu, despre cum pot fi convinse băncile să dea credite ieftine
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Ieftinirea creditelor se lasă aşteptată, cu toate că taxa pe lăcomie a intrat în vigoare de o lună de zile. Problema este, spune profesorul Dan Voiculescu, faptul că mediul bancar nu e împăcat deocamdată cu noul cadru legal. În plus, băncile vor încerca în continuare să îşi menţină profiturile la nivel ridicat.

În plus, spune profesorul Dan Voiculescu, experienţa ne învaţă că o reglementare eficienta nu se bazează doar pe sancţiune, ci şi pe motivare.

''În prezent, Guvernul are la dispoziţie o soluţie rapidă pentru a stimula competiţia interbancară: creşterea capitalizării bancilor la care statul român este acţionar , astfel încât acestea să-şi poată mări semnificativ oferta de credite în condiţii avantajoase pentru firme şi persoanele fizice. Într-un asemenea context, toate celelalte banci comerciale vor fi incurajate să-şi regandeasca rapid politica de costuri pentru a nu-si diminua cota de piaţă. Astfel, pentru statul roman investiţia în suplimentarea capitalizarii poate avea un randament ridicat, atat direct, urmare a creşterii veniturilor obtinute de cele două bănci, cât si indirect, prin încurajarea creditarii cu costuri reduse la nivelul intregii piete bancare. Aceasta variantă reprezintă, evident, doar o opinie personală, bazată pe anii de experienţă în economia reală şi la catedră, în cadrul Academiei de Ştiinte Economice. Oricare variantă va fi alesă de stat pentru a pune capăt situaţiei de acum, trebuie ţinut cont de un aspect esenţial: soluţia să fie aplicată coerent'', s scis Dan Voiculescu pe blogul său.

 

×
Subiecte în articol: banci credite Dan Voiculescu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close