Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu: „O urmă a comunismului a fost însăși preluarea entuziast-naivă a capitalismului ca soluție integral și universal valabilă”

Dan Voiculescu: „O urmă a comunismului a fost însăși preluarea entuziast-naivă a capitalismului ca soluție integral și universal valabilă”

Dan Voiculescu: „O urmă a comunismului a fost însăși preluarea entuziast-naivă a capitalismului ca soluție integral și universal valabilă”
10 Feb 2019   •   20:21

După ce i-a citit cartea domnului Voiculescu, „Doctrina secolului XXII. Ce va urma după capitalism”, Ion Cristoiu i-a pus câteva întrebări pe care le-a făcut publice și pe blogul său. 

„Cartea e o critică lucidă a capitalismului, îndeosebi în varianta din ultimul timp a neoliberalismului. Chiar dacă nu de proporțiile celei făcute capitalismului, întreprindeți și o critică severă a socialismului. Astfel nu veți putea fi acuzat de nostalgii comuniste. Criticii neoliberalismului sunt însă atacați azi cu alte etichete decât cea de comunist. Sunteți conștient că și dumneavoastră ați putea fi etichetat ca populist, de exemplu?”, a întrebat Cristoiu. 

Dan Voiculescu: „Cine nu poate fi etichetat?! Probabil doar cei cărora nu s-a obosit nimeni să le explice o etichetă. Dacă îmi este permis să mai rămân puțin asupra acestei observații introductive, aș vrea să remarc că etichetarea rămâne o realitate (sau o ficțiune, după caz) exterioară produsului intrinsic. Eticheta îl definește, mai curând, pe cel care o aplică decât pe cel căruia îi este destinată. Oricum, am renunțat de multă vreme să-mi mai bat capul cu etichetele care mi s-au proiectat de-a lungul timpului”. 

Citiți continuarea interviului pe cristoiublog.ro.

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Dan Voiculescu
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close