Antena 3 CNN Actualitate Dana Budeanu, mesaj dur după anunțul interzicerii mărțișoarelor în școli: "Acești nefericiți fără de căpătâi, fără de Dumnezeu..."

Dana Budeanu, mesaj dur după anunțul interzicerii mărțișoarelor în școli: "Acești nefericiți fără de căpătâi, fără de Dumnezeu..."

Anul acesta, din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, în unitățile de învățământ ar putea fi interzise mărțișoarele și florile. Cel puțin așa prevede un ordin comun al ministerelor educației și sănătății.

Dana Budeanu, mesaj dur după anunțul interzicerii mărțișoarelor în școli: "Acești nefericiți fără de căpătâi, fără de Dumnezeu..."
de Gabriel Dano    |    24 Feb 2021   •   19:45

„Trebuie să avem în vedere că anul ăsta pe locul 1 este siguranţa noastră, a tuturor. Nu putem să ne imaginăm că vom impune reguli de genul ofer un mărţişor cu mănuşa chirurgicală în mâna sau dezinfectează-l înainte.

Nu sunt de acord cu oferirea de mărtişoare. Am putea să trecem peste. Din motive de siguranţă? Da, din motive de siguranţă, nu este indicat.” a declarat pentru Europa Libera, Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educației.

Comercianții se plâng că vânzările de mărțișoare și flori vor fi mult mai mici decât în anii trecuți, după ce în ultimul an au înregistrat deja pierderi colosale din cauza pandemiei de coronavirus.

Totuși, ulterior, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus la Antena 3 că elevii vor putea să dea colegelor şi profesoarelor mărţişoare pentru că nu pot fi considerate obiecte personale

Dacă ar fi considerate aşa, acestea ar fi interzise din cauza unui ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii. Cîmpeanu spune însă că doar el decide ce se întâmplă în şcoli, ministerul Sănătăţii neavând un cuvânt de spus în acest sens. Iar, din punctul lui de vedere, atât mărţişoarele de 1 martie cât şi florile de 8 martie trebuie permise.

"Ordinul de ministru comun Educați și Sănătate prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal.

Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Așasar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate sp se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal", a precizat Sorin Câmpeanu, la Antena 3.

Dana Budeanu a reacționat, pe pagina sa de Facebook, la anunțul privind interzicerea mărțișoarelor și a buchetelor de flori în școli.

"Vor sa va fure viata din voi...iubirea...zambetul...orice bucurie...asta este tot ceea ce se intampla... Cine? Cum cine? Ei...acesti nefericiti fara de capatai, fara de Dumnezeu, fara de suflet...
E razboiul celor care au ales frica, moartea, tristetea, marginirea, mediocritatea, ipocrizia, jegul, ura...nu i stiti? Nu i vedeti? Sunt langa voi! Sunt deasupra voastra, par ca va conduc!

De ce va conduc? De ce ascultati de tot ceea ce nu sunteti? De ce traiti dupa ceea ce va spun acei care nu simt nimic? De ce va mintiti? Pentru cine? E razboiul bulelor de ratati impotriva celor liberi, frumosi si realizati! E razboiul neterminatilor ce vor sa va termine! E razboiul celor ce se mint, al celor ce dezmint ca simt...

Faceti liniste...nu mai ascultati pe nimeni! Ascultati va! Ce auziti? Adevarul...care este cu totul altul decat tot ceea ce e in jur! Iesiti din turma...din bula...din frica...din ura...Radeti...traiti...iubiti...simtiti...?", a scris Dana Budeanu, care a ilustrat textul cu o fotografie în care apar câteva mărțișoare lucrate manual.

Vor sa va fure viata din voi...iubirea...zambetul...orice bucurie...asta este tot ceea ce se intampla... Cine? Cum cine?...

Posted by Dana Budeanu on Wednesday, February 24, 2021

×
Subiecte în articol: Dana Budeanu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close