Antena 3 CNN Actualitate Dana Deac nu renunţă la lupta cu cancerul la sân

Dana Deac nu renunţă la lupta cu cancerul la sân

Dana Deac nu renunţă la lupta cu cancerul la sân
13 Mai 2008   •   23:50

A descoperit că are cancer la sân abia după ce a consultat un al doilea medic! Primul i-a garantat că este sănătoasă. De atunci, fostul realizator al emisiunii „Cafeaua cu Sare”, actualmente director la TVR, a început bătălia cu această boală nemiloasă. Dana Deac va suporta o nouă operaţie, joi, la Viena.

În urmă cu puţin timp, Dana Deac a mărturisit că are cancer la sân. În vârstă de 45 de ani, ea a mers la medic pentru o mamografie de rutină şi a fost asigurată că e perfect sănătoasă. După patru luni, pe aceeaşi mamografie, un alt doctor îi arăta celulele canceroase care aveau forma unui fluture. În mai puţin de o lună, Dana era deja pe masa de operaţie. O operaţie riscantă, pentru că boala evoluase deja.

Pe medicul care i-a comunicat că nu are nimic, Dana Deac spune că nu a încercat să se răzbune. În tot acest timp, a încercat doar să-şi salveze viaţa. Viaţă pe care boala i-a schimbat-o complet.

Pe lângă cancer, Dana Deac a mărturisit că a fost nevoită să înfrunte superficialitatea şi chiar indiferenţa unor oameni pe care mult timp i-a crezut alături. A reuşit să facă faţă suferinţei cu ajutorul a doar câţiva prieteni, pe care jurnalista îi numeşte „adevăraţi îngeri păzitori”. Unul dintre ei este fiul, Vlad, în vârstă de 18 ani. El a ajutat-o să meargă mai departe. Astfel că Dana va trece printr-o nouă operaţie, chiar joia aceasta, la Viena.

În România, în fiecare an, sunt diagnosticate aproximativ 6.000 de cazuri noi de cancer la sân. O boală care poate fi descoperită la timp cu un examen mamografic.

Puteţi face donaţii în contul IBAN RO60BACX0000000031173000 Unicredit Ţiriac Charles de Gaulle. Contul a fost deschis de fundaţia „Renaşterea”.

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close