Antena 3 CNN Actualitate Dr. Dana Miricioiu: ''Eu, ca medic, port mască de 15 ani, cel puţin 8 ore pe zi!''

Dr. Dana Miricioiu: ''Eu, ca medic, port mască de 15 ani, cel puţin 8 ore pe zi!''

Dr. Dana Miricioiu, chirurg estetician, a vorbit, sâmbătă, la Antena 3, despre problemele generate de pademia de COVID-19. Specialistul a spus că de 15 ani poartă mască cel puţin 8 ore pe zi şi nu a avut niciun fel de probleme de sănătate.

Dr. Dana Miricioiu: ''Eu, ca medic, port mască de 15 ani, cel puţin 8 ore pe zi!''
de Iulia Gorgorin    |    01 Noi 2020   •   23:00

''Sunt multe probleme, trebuie să privim această problemă a coronvirusului mult mai generalizată și mult mai de amploare decât o privim astăzi. Faptul că muncim de acasă și vom mai face lucrul acesta în continuare determină modificări ample în dinamica societății, dar și în felul în care arătăm și în felul în care pielea nostră se comportă.

Izolarea ne schimbă înfățișarea

Toate persoanele care stau mai mult în faţa calculatorului şi care poartă tot timpul discuţii şi şedinţe în mediul virtual determină modificări la nivelul psihicului şi conştientizări mai mult ale persoanelor în cauză asupra aspectului lor. Şi atunci, în momentul în care stau tot timpu în faţa calculatorului observă modificările pe care nu le observaseră şi care apar mai nou la nivelul înfăţişării şi vorbim de piele ca fiind un organ şi cel mai mai mare organ al corpului omenesc de care trebuie să avem grijă. Nu doar din punct de vedere estetic, dar şi din punct de vedere al sănătăţii.

Mulţi români vor intervenţii non-invazive

(...) Persoanele au conştientizat că aceasă perioadă a izolării în casă poate avea un efec benefic, pentru că au apelat din ce în ce mai mult la intervenţiile estetice, chirurgicale sau non-chirurgicale invazive sau non-invazive, pentru că oamenii au gândit aşa. Stăm mai mult acasă, vedem că avem multe trăsături care s-au deteriorat, pentru că totuşi avem 8 luni de zile de când luptăm cu acest virus. Putem să mergem la chirurgul estetician, putem să ne rezolvăm problemele şi ne putem întoarce acasă şi stăm liniştiţi, nu ne vede nimeni că suntem roşii la faţă, că putem avea o vânătaie sau se întâmplă modificările post-operatorii (...)

Noi purtăm mască cel puţin 8 ore pe zi şi eu fac lucrul acesta de cel puţin 15 ani!

 Aş vrea să transmit telespectatorilor, că a nu purta mască înseamnă a se expune la un fenomen îngrozitor de nociv. A purta mască este singura metodă cât de cât eficientă în a ne proteja pe noi şi pe apropiaţii noştri. Am avut paciente care mi-au spus că nu portă mască, pe motiv că se infectează cu propriile bacerii care este nonsens, sau că îşi inhalează propriul dioxid de carbon şi că se asfixiază. Eu port mască cel puţin 8 ore pe zi de atâta timp şi nu am avut niciun fel de probleme de sănătate. Dimpotrivă, cred că m-a protejat!'', a spus Dr. Dana Miricioiu, chirurg estetician în cadrul emisiunii Voi cu Voicu.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close