Antena 3 CNN Actualitate Daniel Bejan: „Nu orice acuzație formulată de DNA înseamnă și vinovăție”

Daniel Bejan: „Nu orice acuzație formulată de DNA înseamnă și vinovăție”

Daniel Bejan: „Nu orice acuzație formulată de DNA înseamnă și vinovăție”
Sursa foto: FOTO: Agerpres
11 Oct 2017   •   14:43

Scriitorul Daniel Bejan a declarat într-o intervenție telefonică la Antena 3, că, în acest moment avem de a face cu o ,,ofensivă de toamnă a DNA” care este axată foarte bine spre sfera politicii românești.

„ Avem de a face cu ofensivă de toamnă a DNA iar această ofensivă este foarte bine conectată cu sfera politică, lucru deloc plăcut și deloc sănătos, despre care noi am tot vorbit dar continuă să se petreacă în mod repetat”.

De asemenea, Daniel Bejan susține că nu orice acuzație pe care o formulează Direcția Națională Anticorupție presupune automat și vinovația persoanei în cauză.

„Premiza de nevinovație ar trebui să funcționeze cu prisosință avem destule experiențe acum în zeci de situații, încât să ne dăm seama că nu orice fel de acuzație formulată de către DNA înseamnă și vinovăție și că problemele penale nu înseamnă atunci când cineva înjură, ci, atunci când o instanță constată vinovăția ta”.

De asemenea, Bejan spune că răspunderea magistraților ar putea să fie aplicată și acum în România în baza legislației în vigoare. Doar că nu se dorește acest lucru.

„În ceea ce privește legea răspunderii magistraților este o ciorbă încalzită, reîncălzită care redevine temă de actualitate dar pe urmă iar rămâne pe undeva”.

Pe de altă parte, Bejan spune că modul de guvenare a PSD-ului cam lasă de dorit, din cauza faptului că a fost preocupat mai mult de luptele pentru putere din interiorul partidului.

„Cei din PSD s-au pus cam singuri în situații dificile, în general de când au preluat guvernarea pentru că modul de guvernare a rămas doar un enunț teoretic pentru că fost ocupați să-și dea jos guvernul să-l pună la loc, să remanieze acum să se hotărască dacă îl mai păstrează” a mai spus scriitorul Daniel Bejan.

 

×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close