Antena 3 CNN Actualitate Daniel Ionașcu, apel pentru revenirea cadrelor medicale din străinătate: România are imediată nevoie de medici și personal sanitar calificat

Daniel Ionașcu, apel pentru revenirea cadrelor medicale din străinătate: România are imediată nevoie de medici și personal sanitar calificat

Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), propune un demers pentru "prevenirea unei catastrofe umanitare", cu referire la situația grea a sistemului sanitar în contextul epidemiei de coronavirus, prin care statul român să aducă, temporar, medici români din străinătate. 

Daniel Ionașcu, apel pentru revenirea cadrelor medicale din străinătate: România are imediată nevoie de medici și personal sanitar calificat
de Georgiana Adam    |    23 Oct 2020   •   12:45

Liderul umanist își exprimă convingerea că măcar o parte dintre cadrele medicale care profesează în alte țări europene vor fi dispuse să se întoarcă.

Ionaşcu, SOS pentru medicii români din străinătate: Veniți acasă, salvați România!

"SOS adresat medicilor români care lucrează în străinătate: `Veniți acasă, salvați România!`

Într-un moment în care liderii noștri se gândesc mai mult la alegeri și funcții politice decât la prevenirea eficientă a unei adevărate catastrofe umanitare – capacitățile sistemului sanitar din România sunt deja depășite – singura soluție a națiunii noastre este să își mobilizeze civic resursele! 

Concret! În prezent, peste 15.000 de medici români lucrează în alte state europene! Dacă 10% dintre ei acceptă să revină acasă pentru un interval de șase luni, ne rezolvăm rapid și eficient criza acută de personal medical specializat! 

Daniel Ionaşcu: Peste 15.000 de medici români lucrează în alte state europene

Soluția nu e ușor de pus în practică. Specialiștii români sunt integrați în sistemele sanitare în care activează în acest moment! Însă, dacă statul român se implică la nivel diplomatic și acceptă să ofere anumite compensații, inclusiv financiare, am convingerea că medicii români vor accepta să se întoarcă pentru a-și ajuta compatrioții și țara în care s-au format!

România are imediată nevoie de medici și personal sanitar calificat! Adresez un mesaj simplu și direct medicilor români din străinătate: veniți acasă, salvați România!", transmite Daniel Ionașcu, vineri, într-un comunicat de presă.
 

×
Subiecte în articol: Daniel Ionașcu medici coronavirus
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close