Antena 3 CNN Actualitate Daniel Morar: DNA poate extinde cercetările în cazul Poşta Română

Daniel Morar: DNA poate extinde cercetările în cazul Poşta Română

Daniel Morar: DNA poate extinde cercetările în cazul Poşta Română
27 Dec 2007   •   20:41

Procurorul şef al DNA, Daniel Morar, a declarat că absolut nimic nu împiedică faptul ca pe parcursul cercetărilor în dosarul Poşta Română, în care sunt cercetaţi Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy, procurorii să ceară avizul pentru începerea urmăririi penale şi pentru alte persoane, respectiv cele care au semnat acea hotărâre de guvern. Întrebat dacă se poate cere avizul pentru începerea urmăririi penale în dosarul Poşta Română inclusiv în cazul premierului Călin Popescu-Tăriceanu, şeful DNA a răspuns: „Eu nu am spus aşa ceva. Eu am spus că procurorii au la îndemână, pe parcursul cercetărilor, instituţia extinderii urmăririi penale”.

Daniel Morar a precizat că acest dosar se află încă la început, în faza actelor premergătoare, şi că urmează ca şeful statului să dea avizul dacă va considera că se impune.

Pe 10 septembrie, DNA anunţa, printr-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-un dosar penal referitor la legalitatea unor achiziţii publice realizate de Compania Naţională Poşta Română, precum şi la legalitatea unor asocieri ale acestei instituţii.

Rompres

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close