Antena 3 CNN Actualitate Dănuț Lupu, condiții speciale în penitenciar. Fostul mare fotbalist a aflat data la care va ieși din închisoare

Dănuț Lupu, condiții speciale în penitenciar. Fostul mare fotbalist a aflat data la care va ieși din închisoare

Dănuț Lupu a ajuns la închisoare, după ce s-a predat autorităților, la sosirea din Dubai. Fostul mare internațional își va ispăși pedeapsa în cele mai luxoase celule din Penitenciarul Rahova, inaugurate chiar de ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Dănuț Lupu, condiții speciale în penitenciar. Fostul mare fotbalist a aflat data la care va ieși din închisoare
Sursa foto: Hepta
de Roxana Mihăiescu    |    03 Noi 2023   •   11:39

Ajuns la vârsta de 56 de ani, Lupu a fost condamnat definitiv, în data de 2 octombrie, la 7 luni și 10 zile de închisoare pentru conducere fără permis. Pentru că, la acel moment, acesta era plecat în străinătate, s-a predat abia șase zile mai târziu, pe Aeroportul Henri Coandă, după ce autoritățile îl dăduseră deja în urmărire internațională.

La coborârea din avion, fostul mare fotbalist a fost preluat în cătușe și dus direct la Penitenciarul Rahova, unde, conform procedurii, a fost băgat în carantină, pentru 21 de zile.

Pe perioada carantinei, Dănuț Lupu a fost cazat într-o cameră situată în Secția a 2-a, folosită, în trecut, pentru încarcerarea deținuților violenți sau cu tendințe suicidale.

Citește și: Dănuţ Lupu, fost fotbalist din Generația de Aur, dat în urmărire naţională

Ulterior, Lupu ar fi fost transferat, temporar, la Secția a 3-a, destinată deținuților protejați, iar zilele următoare va fi mutat în Secția a 8-a, inaugurată pe data de 1 noiembrie de ministrul Justiției, Alina Gorghiu. 

Astfel, Dănuț Lupu își va ispăși pedeapsa în celule mari, spațioase, complet noi, destinate exclusiv condamnaților cu regim de executare deschis și semideschis. 

De asemenea, fostul mare internațional se va putea întoarce acasă la data de 3 martie 2024, notează Gândul.

×
Subiecte în articol: danut lupu inchisoare
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close