Antena 3 CNN Actualitate "Dorinţa mea e să avem curent la bloc şi oamenii răi să devină buni" | Daria, fetiţa din blocul fără curent, mesaj pentru Nicuşor Dan, primarul cu urechile înfundate

"Dorinţa mea e să avem curent la bloc şi oamenii răi să devină buni" | Daria, fetiţa din blocul fără curent, mesaj pentru Nicuşor Dan, primarul cu urechile înfundate

Daria, fetiţa din blocul fără curent din Bucureşti, îşi doreşte "să aibă curent la bloc, iar oamenii răi să devină buni", într-un mesaj pentru Nicuşor Dan, primarul cu urechile înfundate.

"Dorinţa mea e să avem curent la bloc şi oamenii răi să devină buni" | Daria, fetiţa din blocul fără curent, mesaj pentru Nicuşor Dan, primarul cu urechile înfundate
Sursa foto: Antena 3
de Adrian Ursu    |    12 Dec 2021   •   20:30

De luni de zile, 90 de familii cu copii mici şi bătrâni, dintr-un bloc din Sectorul 5 din Bucureşti stau fără curent electric.

În urmă cu o lună, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a găsit o soluţie temporară pentru ca oamenii să nu mai stea în beznă şi în frig: un generator electric.

"De o lună beneficiem de acest generator. Este alimentat cu combustibil de locatarii care beneficiază de el. Adică pensionarii din bloc, în număr de 25. În fiecare săptămână se face o donaţie, îmi aduc mie personal bănuţii, iar eu împreună cu alţi locatari mergem şi cumpărăm motorină şi încărcăm generatorul zilnic cu 50 de litri de motorină.

Zilnic, după un program stabilit de comun acord cu dânşii. Noi funcţionăm două ore, de la 11.00 la 13.00. Şi de la 17.30 până la 07.30 ca să poată copii pleca pe lumină.

La acest program, noi consumăm 50 de litri de motorină", a declarat Ana-Maria Barbu, una dintre locatare.

Soluția găsită de Piedone pentru familiile lăsate în frig din Sectorul 5: ”Alungăm frigul! Readucem zâmbetele furate de dezvoltatorul mincinos”

"Oamenii răi să devină buni" | Mesajul unei fetiţe din blocul fără curent

"Nicuşor Dan s-a exprimat că cine are o problemă i se va da o hârtie cu ce trebuie să facă pentru a primi certificatul de urbanism, să intre în legalitate. Nouă nu ne-a dat nimic de trei luni. Niciun răspuns.

Pe 27 decembrie facem exact cinci luni de când stăm fără curent. Stâlpii de curent sunt la trei metri de blocul nostru, dar noi suntem fără lumină", a mai declarat Ana-Maria Barbu, mama Dariei.

Firma de distirbuţie a energiei electrice ar putea racorda oricând blocul la sistemul de energie electrică, însă doar după eliberarea certificatului de urbanism de la Primăria Generală. Din nefericire, Nicuşor Dan, primarul general, susţine că blocul nu are acest drept.

Daria, fetiţa din blocul fără curent, a transmis un mesaj înainte de Crăciun.

"Dorinţa mea de ziua mea este ca să avem lumină la bloc şi ca oamenii răi să devină buni", a spus Daria.

Daria împlineşte mâine, 13 decembrie 2021, şase ani.

Povestea Dariei, fetița care l-a adus în lacrimi pe Mihai Gâdea: "De ziua mea, în loc de cadou, vreau să am lumină. Este frig şi mi-e frică de întuneric"

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan București sectorul 5
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close