Antena 3 CNN Actualitate Darius are nevoie de ajutorul vostru! (VIDEO)

Darius are nevoie de ajutorul vostru! (VIDEO)

Darius are nevoie de ajutorul vostru! <font color=red>(VIDEO)</font>
01 Oct 2007   •   21:54

Medicina în România evoluează, încet dar sigur. Şi tot sigur este că, pentru unii dintre noi, nu evoluează suficient de repede. Un copil de nici un an se află în această situaţie şi are nevoie de ajutor ca să trăiască. Darius s-a născut cu o malformaţie la inimă, şi are nevoie de o operaţie dificilă, care se poate efectua doar în străinătate. Părinţii sunt însă prea săraci ca să îi poată oferi o şansă. Mădălina, mama lui Darius, şi-a văzut copilul murind. De mai multe ori. Mama lui Darius a învăţat să folosească ace, seringi, perfuzii. Peste câteva zile, fiul ei împlineşte un an şi nu a petrecut acasă decât şapte zile.

De douăsprezece luni, Darius mănâncă şi respiră cu ajutorul unor tuburi, din cauza unei grave malformaţii la inimă şi a complicaţiilor ivite pe parcursul lunilor petrecute în spital. El nu cunoaşte gustul laptelui, nu a ascultat foşnetul frunzelor, nu a văzut ce culoare are cerul. Darius crede că lumea e făcută din tuburi, monitoare şi cabluri. Aude doar bip-ul aparatelor şi paşii pantofilor de gumă pe gresia rece din spital. Nu se trezeşte ţinând în braţe un ursuleţ, ţine lângă el în pătuţ comprese sterile, plasturi şi seringi colorate.

Mama lui Darius trăieşte pentru el. Mădălina şi l-a dorit pe micuţ mai mult decât orice pe lume, şi l-a aşteptat cu toată inima, iar Darius a venit. Vestea că nu este un copil normal a dărâmat-o pe Mădălina, mai ales că malformaţiile ar fi putut fi observate la ecografiile efectuate. Mădălina şi-a revenit însă repede, pentru că trebuie să lupte. El este prea mic şi are nevoie de ajutor. Şi dacă ştiinţa îi poate oferi lucrurile frumoase, dar banale, pe care le cunoaştem cu toţii, şi pe care el nu le-a primit odată cu prima respiraţie, în final totul se rezumă la costul unei operaţii, într-o ţară în care există dotările necesare şi specialiştii potriviţi.

O ŞANSĂ PENTRU DARIUS:

Pentru o operaţie în străinătate, familia lui Darius are nevoie de peste 35.000 de euro. Îi putem dărui lui Darius viaţa, aşa cum o cunoaştem şi noi. Pentru donaţii au fost deschise următoarele conturi:

Titular cont: Mircea Marian
Banca: Raiffeisen Bank Sucursala Mangalia

CONT LEI (RON)
RO29RZBR0000060009517414
__________________

CONT EURO
RO23RZBR0000060009517425 - cu COD SWIFT RZBRROBU
__________________

CONT DOLARI (USD)
RO71RZBR0000060009517434 - cu COD SWIFT RZBRROBU

Pentru cei care vor să afle mai multe despre Darius şi să îl ajute, aveţi la dispoziţie şi
- Articolul O LUME PENTRU DARIUS din JURNALUL NAŢIONAL
- site-ul dedicat ajutorării lui Darius.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close