Antena 3 CNN Actualitate A fost anunţată data pentru reducerile de Black Friday. În plină pandemie, specialiştii se contrazic: "Românii vor ţine de bani" vs. "Vor cumpăra în neştire"

A fost anunţată data pentru reducerile de Black Friday. În plină pandemie, specialiştii se contrazic: "Românii vor ţine de bani" vs. "Vor cumpăra în neştire"

Cel mai mare retailer on-line a anunţat că data la care va organiza în acest an "Black Friday" va fi 13 noiembrie. În acea zi, timp de 24 de ore, sute de mii de articole vor fi la reduceri iar promoţiile se anunţă şi în acest an spectaculoase. Pandemia îşi va spune cuvântul în ceea ce priveşte vânzările din acest an. Unii specialişti văd o prăbuşire a pieţei, alţii cred că românii au resurse la saltea pe care le vor cheltui în "Vinerea Neagră"

A fost anunţată data pentru reducerile de Black Friday. În plină pandemie, specialiştii se contrazic: "Românii vor ţine de bani" vs. "Vor cumpăra în neştire"
de Cristi Popovici    |    13 Oct 2020   •   21:55

A 10-a ediţie Black Friday va avea loc pe 13 septembrie la eMAG, cel mai mare retailer on-line din România. Vor fi din nou promoţii spectaculoase la electrice şi electrocasnice, iar reducerile vor fi între 10% şi 75%, la fel ca la ediţiile anterioare.

Specialiştii au păreri împărţite în ceea ce priveşte vânzările din acest an, în contextul pandemiei de Coronavirus.

Consultantul financiar Adrian Benţa crede că românii vor fi mai reticenţi şi nu vor mai arunca cu banii pe televizoare, frigidere, laptopuri sau telefoane inteligente, ca în anii precedenţi. Mai degrabă, vor cumpăra produse de igienă şi de protecţie aflate la reducere.

"Este un eveniment ce va fi adus la cunoştinţa opiniei publice de operatorii din domeniu, care în anii de glorie ai comerţului înregistrau vânzări într-o zi cât înregistrau în tot restul anului. Însă comportamentul consumatorului s-a modificat uşor. Au căzut unele sectoare de activitate, unele ramuri ale comerţului s-au redus şi au crescut altele. Însă aceste creşteri sunt date de stricta necesitate, achiziţii de alimente, medicamente sau dezinfectanţi."

"Mă aştept ca anul acesta să fie vânzări mari, dar nu la fel de mari ca în anii precedenţi, generate şi de faptul că oamenii se tem. Se tem la nivelul veniturile pe care le au şi probabil vor fi mai raţionali cu cheltuielile.", spune Adrian Benţa pentru antena3.ro.

Specialiştii în e-Commerce cred că vânzările de Black Friday nu vor ţine cont de pandemie

Pe de altă parte, Andrei Radu, specialist în e-Commerce şi Digital Marketing, crede că pandemia nu-i va opri pe români să-şi cumpere produsele preferate, mai ales că mulţi au renunţat la vacanţe în acest an, iar banii economisiţi i-ar putea folosi pentru a-şi cumpăra un televizor, un laptop nou sau o consolă de jocuri.

"În UK, acum, în plină pandemie, oamenii au luat cu asalt mall-urile fizice ca să cumpere cadouri de Crăciun. Iar aceste lucruri se vor întâmpla şi în România, dar în on-line. E posibil de Black Friday, în România, mulţi oameni să cumpere cadouri pentru Crăciun.

Refuz să cred că lumea va da buluc să cumpere doar produsele de strictă necesitate, adică măşti, dezinfectanţi, şamd, eu cred că se vor cumpăra în continuare electronice, electrocasnice, mai ales în condiţiile în care majoritatea din noi stăm foarte mult în casă."

 "Când stai acasă, ai nevoie de multe lucruri pe lângă tine. Asta s-a întâmplat şi în prima parte a pandemiei când mulţi şi-au cumpărat televizoare, canapele, produse de home and deco, tocmai pentru că au sesizat că scârţăie patul sau au nevoie de un TV mai mare, stând acasă să se uite la el în pandemie.", spune Andrei Radu pentru antena3.ro

×
Subiecte în articol: Black Friday
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close