Antena 3 CNN Actualitate De ce apar Cozmin Gușă și Rareș Bogdan în dosarul lui Sorin Oprescu. Ce avertizări primea edilul Capitalei

De ce apar Cozmin Gușă și Rareș Bogdan în dosarul lui Sorin Oprescu. Ce avertizări primea edilul Capitalei

De ce apar Cozmin Gușă și Rareș Bogdan în dosarul lui Sorin Oprescu. Ce avertizări primea edilul Capitalei
21 Sep 2015   •   17:12

Sorin Oprescu a susţinut în instanţă că aproape zilnic era anunţat de diverse persoane că ar urma să fie arestat, el nominalizându-i şi pe Rareş Bogdan şi Cozmin Guşă printre cei care i-ar fi dat informaţii "pe surse", arată Curtea de Apel Bucureşti în motivarea deciziei de menţinere a arestării.
În motivarea deciziei din 14 septembrie de menţinere a arestului preventiv în cazul lui Dorin Oprescu, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti spun că Sorin Oprescu ar fi susţinut în faţa instanţei că mai multe persoane, între care şi jurnalişti, ar fi mers în repetate rânduri la biroul său din Primăria Capitalei cu informaşii "pe surse" potrivit cărora ar urma să fie arestat.

Judecătoarea Camelia Bogdan, cea care a menţinut măsura arestării preventive în cazul edilului Capitalei, a consemnat în motivarea sa declaraţia acestuia dată în faţa instanţei.
Astfel, Oprescu a arătat în sala de judecată că a trăit şapte ani la Primăria Capitalei "între agonie şi extaz" şi că aproape zilnic venea la el câte o persoană să-l anunţe că va fi arestat a doua zi.
"
Contestatorul-inculpat, având ultimul cuvânt, arată că achiesează la concluziile apărătorului său. Arată că instanţa judecă o cauză a unei persoane în apropiere de sfârşitul vieţii profesionale. Consideră că a greşit de-a lungul timpului pentru ca a făcut atât bine, nu poate să accepte să rămână cu eticheta pe care domnii procurori doresc să i-o aşeze pe frunte, în sensul că este un om neonorabil. Precizează că a trăit şapte ani la Primăria Capitalei între agonie şi extaz - aproape în fiecare zi venea câte o persoană să-l anunţe că va fi arestat a doua zi. Mai mult de vreo doi ani de zile, i-a dat afară pe cei care începeau cu aceste probleme şi veneau cu asemenea zvonuri", notează magistratul în motivare.

În momentul în care magistratul i-ar fi cerut lămuriri despre persoanele care îi aduceau astfel de informaţii, Oprescu ar fi spus că "în principal Rareş Bogdan venea cu "informaţii pe surse" de la DNA şi chiar şi domnul Guşă îi aducea asemenea zvonuri".
Sorin Oprescu a mai susţinut în instanţă că, după 40 de ani de carieră, nu i se poate reproşa nimic şi că niciodată nu a primit mită.
"Speră să aibă puterea să se apere împotriva acestor acuzaţii. Se află la peste 40 de ani de viaţă profesională, în care nu i se poate reproşa nimic în legătură cu mita, în viaţa sa nu a luat mită, nu a făcut asemenea gesturi. Se susţine că "au vorbit între ei" s-au înţeles între ei": or, toţi angajaţii primăriei, toţi inspectorii se adresează la modul "aşa a zis primarul". Arată că a auzit zeci de legende urbane cum că ar fi proprietarul a jumătate din Bucureşti. De asemenea, arată că a fost întrebat de ce şi-a luat avocat şi a răspuns că nu şi-a luat avocat acum două luni, ci în urmă cu un an de zile", se mai arată în motivare.

Oprescu a mai spus în instanţă că şi-a angajat avocat deoarece i-a fost teamă să nu fie provocat, îi era teamă "de delaţiuni".
"De 7 ani vede cu proprii ochi că niciunei puteri politice nu i-a convenit că era independent, că nu avea stăpân, că nu i se dădeau ordine. În urmă cu două săptămâni, Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, i-a spus că şi se pregăteşte ceva", dar că nu marşează la asemenea chestiuni, după care a plecat: precizează că nu l-a crezut. Arata că zilnic citeşte peste 700 de acte, pleacă cel mai devreme de la primărie la orele 21.30-22.00-23.00 Accentuează că nu a cerut niciodată bani, mită, nu a condiţionat, are peste 26.000 de angajaţi de care răspunde. Mai mult, a făcut controale şi i-a dat afară pe cei care nu au respectat legea. Nu a ştiut că Popa Bogdan Cornel ia mită, l-ar fi dat afară dacă ştia", a mai arătat magistratul în documentul citat.




×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close