Antena 3 CNN Actualitate De ce nu-l vrea USR pe Mihail Neamțu (PMP) ca viceprimar la Primăria Capitalei

De ce nu-l vrea USR pe Mihail Neamțu (PMP) ca viceprimar la Primăria Capitalei

Vicepreşedintele PMP Mihail Neamţu a declarat că este propunerea PMP pentru funcţia de viceprimar care coordonează instituţiile de cultură ale Primăriei Capitalei. Acesta a explicat la Digi 24 de ce are nevoie Nicușor Dan de un viceprimar de la PMP.

De ce nu-l vrea USR pe Mihail Neamțu (PMP) ca viceprimar la Primăria Capitalei
Sursa foto: Facebook
de Gabriel Dano    |    05 Oct 2020   •   17:45

„Decizia este a celor care fac deja majoritatea şi decizia pe care o va lua PNL şi USR. În cazul în care va fi cooptat un membru PMP din Consiliul General, va consolida majoritatea. Acum, dacă la ora asta cineva se îmbolnăveşte sau defectează, se pierde majoritatea.

Nicuşor Dan este la doar un vot distanţă de a pierde majoritatea. Dacă nu este cooptat un membru PMP, ei vor rămâne cu o majoritate fragilă”, a declarat fostul candidat al PMP la Primăria Sectorului 3.

„Decizia e la Nicuşor Dan şi liderii USR şi PNL. Noi n-am solicitat nimic. E o propunere care s-a făcut din partea PMP, Mihail Neamţu, viceprimar pentru instituţiile de cultură ale Primăriei. În funcţie de maturitatea politică care va fi demonstrată în următoarele zile, Primăria Bucureşti va avea o majoritate consolidată sau nu”, a explicat Mihail Neamţu, potrivit Adevărul.

PNL a ratificat, în şedinţa Biroului Executiv Naţional de luni, protocolul de colaborare în plan local între PNL şi PMP. Traian Băsescu a spus că o eventuală colaborare nu se poate face în orice condiţii, ci „de sus până jos”.„Să o facă numai pe unde le convine, şi unde nu, nu... nu merge!”, a spus Băsescu.

Șeful USR București, Claudiu Năsui, spune că în protocolul semnat între USR PLUS și PNL înainte de declanșarea campaniei electorale este stipulat că fiecare formațiune politică va numi câte un viceprimar la București:

„Deocamdată sunt doar zvonuri şi nimic mai mult. Nu am avut nicio discuţie concretă pe acest subiect. Susţinerea lui Mihail Neamţu ar fi o abatere de la protocolul semnat între Alianţa USR PLUS şi PNL. Ne-am angajat să avem un viceprimar fiecare. Mihail Neamţu a fost unul dintre cei care au propagat minciuni despre USR în campanie.

Eu nu pot să le recomand consilierilor generali USR un vot pentru Mihail Neamţu. Când s-a pus problema ca Neamţu să fie candidatul comun al dreptei pentru Sectorul 3, filiala USR de acolo a reacţionat dur, a fost extrem de supărată”, a declarat Claudiu Năsui, liderul USR Bucureşti, citat de Adevărul.

×
Subiecte în articol: mihail neamtu USR Nicușor Dan
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close