Antena 3 CNN Actualitate De la 1 ianuarie producătorii nu vor mai putea vinde fără a fi înscrişi la ANSVSA

De la 1 ianuarie producătorii nu vor mai putea vinde fără a fi înscrişi la ANSVSA

De la 1 ianuarie producătorii nu vor mai putea vinde fără a fi înscrişi la ANSVSA
31 Dec 2007   •   13:30

Ultima zi a anului este şi cea în care ţăranii mai pot să vândă carne, lapte, brânzeturi, ouă, peşte şi alte produse în pieţele din întreaga ţara fără a fi înregistraţi la Autoritatea Veterinară. Odată cu 1 ianuarie 2008, producătorii vor fi obligaţi să se înscrie la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi să respecte un ghid de reguli de igienă şi etichetare. Iniţial, micii producători ar fi trebuit să se înregistreze la direcţiile judeţene sanitar-veterinare, şi să îşi limiteze vânzarea produselor la zona judeţului de care aparţin.

Aceste reguli ar fi trebuit să intre în vigoare la 18 ianuarie 2007. Ordinul a fost însă modificat. Potrivit noului act normativ, după înscrierea la ANSVSA, fermierii nu mai sunt limitaţi teritorial şi vor putea realiza vânzari directe la nivel naţional -  

Ei pot comericaliza carne, lapte, ouă, peşte si alte produse de origine animală, dacă respectă două condiţii de bază. Ei vor trebui să aibă asupra lor un buletin de analiză care să ateste că s-au respectat normele de igienă, şi să eticheteze produsele pentru a se cunoaşte locul de provenienţă.

Prin introducerea acestor norme, Autoritatea Veterinară doreşte ca efectuarea controalelor să se facă mai uşor pe întreg lanţul de producţie, până la ajungerea produselor pe piaţă.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close