Antena 3 CNN Actualitate De Paşte, vom mânca miei din import

De Paşte, vom mânca miei din import

De Paşte, vom mânca miei din import
22 Apr 2008   •   19:39

În pieţele din România, carnea de miel de producţie internă este scumpă la vedere. În schimb, rafturile din marile magazine sunt pline cu miei din Italia şi Australia. Aşa că, de Paşte, vom mânca miei din import. Cumpărătorii spun că preţurile nu sunt ridicate, pentru că este dificil să creşti un miel, dar inspectorii OPC avertizează că s-au găsit nereguli.

Carnea de miel, ouăle, brânza şi alte produse tradiţionale de Paşte au fost în atenţia medicilor veterinari şi inspectorilor OPC. S-au găsit nereguli în toate pieţele braşovene, unde inspectorii au verificat şi spaţiile special amenajate pentru vânzarea mieilor. ?S-au găsit produse din carne neetichetate. Le recomandăm braşovenilor să cumpere carne doar din locurile autorizate şi nu de la margine de drum, din portbagaje de maşină?, a declarat Iulian Mara, director OPC Braşov.

La Iaşi, comercianţii au venit cu miei vii la vânzare pentru a atrage mai mulţi cumpărători şi pentru a înlătura suspiciunile, în condiţiile în care la Constanţa inspectorii OPC şi angajaţii unei carmangerii au fost la un pas de a fi luaţi la bătaie de un grup de constănţeni. Oamenii spun că patronul măcelăriei le-a vândut carne de cal în loc de carne de vită.

În această perioadă, în toată ţara inspectorii îşi vor intensifica controalele în pieţe şi unităţile agroalimentare.

Observator

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close