Antena 3 CNN Actualitate De trei ori la DNA. Ioan Avram Mureşan a fost audiat de procurorii anticorupţie

De trei ori la DNA. Ioan Avram Mureşan a fost audiat de procurorii anticorupţie

De trei ori la DNA. Ioan Avram Mureşan a fost audiat de procurorii anticorupţie
25 Mar 2008   •   09:18

Fostul Ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan a fost audiat, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Aceasta este a treia vizită pe care Mureşan o face procurorilor anticorupţie, în mai puţin de o săptămână. Fostul ministru a studiat probele din dosarul în care este cercetat, aşa cum ?presupune procedura?. După ce şi-a văzut dosarul, Avram Mureşan a declarat ferm că ?este o lucrătură?, şi că în acele volume se spun ?numai minciuni?.

Suma care trebuia să ajungă la Decebal Traian Remeş ?a crescut? la 100.000 de euro, cei 15.000 reprezentând acum doar o primă tranşă din ceea ce trebuia să ofere omul de afaceri Gheorghe Ciorbă.

Declaraţiile din dosar nu sunt olografe, ci transcrise de procurori.

?Vreau să destructurez această construcţie. Vreau să aflu şi eu cine a făcut montajul cinematografic, cine a dat filmul la televizor?, a declarat Mureşan.

Fostul ministru al Agriculturii a precizat că se va întoarce la DNA marţi seara sau miercuri dimineaţă.?Lucurile nu sunt într-o oarecare cronologie. Sunt foarte multe nereguli în aceste declaraţii. Declaraţiile se succed de la o zi la alta, sunt scrise de procuror, retranscrise, apar, dispar?, a precizat Mureşan.

Mureşan spune că aceasta este ?prima dată? în care "s-a aplecat cu mare minuţiozitate asupra materialului? de 5 volume.

Fostul ministru susţine că, în ancheta desfăşurată de procurorii anticorupţie, aceştia i-ar fi descărcat de pe calculatorul personal un plan de afaceri, pe care acesta îl pusese la punct împreună cu nişte parteneri de afaceri americani.

?Ceea ce se întânplă aici pare a fi spionaj economic?, a precizat Mureşan.

Este vorba despre un proiect de 230 de milioane de dolari.

?Acolo chiar era vorba de bani, nu ca în acesta, cu Ciorbă?, a declarat fostul ministru.

VEDEŢI AICI DECLARAŢIA LUI MUREŞAN:

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close