Antena 3 CNN Actualitate De Ziua Internaţională a Astronomiei bucureştenii vor putea studia gratuit bolta cerească

De Ziua Internaţională a Astronomiei bucureştenii vor putea studia gratuit bolta cerească

De Ziua Internaţională a Astronomiei bucureştenii vor putea studia gratuit bolta cerească
07 Mai 2008   •   14:56

Ziua Internaţională a Astronomiei - 10 mai - va fi sărbătorită, între orele 16:00 - 23:00, în Grãdina Cişmigiu, în Parcul Herăstrău şi în Parcul Tineretului din Bucureşti, publicul interesat fiind invitat gratuit la observaţii astronomice.

Astfel, sâmbătă, locuitorii Capitalei sunt invitaţi să participe alături de pasionaţii de astronomie la o seară de observaţii astronomice ce se vor desfăţura simultan între orele 16:00 - 23:00 în Grădina Cişmigiu (intrarea dinspre Primăria Capitalei), în Parcul Herăstrău (intrarea din Piaţa Charles de Gaulle) şi în Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Gh. Şincai).

De asemenea, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” va fi deschis publicului pe parcursul întregii nopţi, intrarea fiind gratuită.

Manifestarea este organizată de Observatorul Astronomic Municipal „Amiral Vasile Urseanu”, Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM), Astroclubul Bucureşti (AB) şi Asociaţia Astronomică Urania (AAU).

Ziua Internaţională a Astronomiei este o manifestare care a apărut în SUA, în 1973. Evenimentul reprezintă un prilej cu care astronomii amatori şi profesionişti se reunesc pentru a împărtăţi din informaţiile şi cunoştinţele lor de astronomie şi pentru a oferi tuturor celor interesaţi posibilitatea de a observa în mod direct bolta cerească.

În cazul în care vremea nu va permite desfăşurarea acestei acţiuni (ploaie, cer înnorat), aceasta se va reprograma pentru duminică, 11 mai, la aceeaşi oră şi în aceleaşi locuri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close