Antena 3 CNN Actualitate Dean se îndreaptă către teritoriul mexican

Dean se îndreaptă către teritoriul mexican

Dean se îndreaptă către teritoriul mexican
22 Aug 2007   •   10:02

Uraganul Dean a ajuns în Golful Mexic şi îşi continuă înaintarea lentă spre vest, după ce a traversat peninsula Yucatan. Deasupra uscatului, Dean şi-a redus mult forţa, ajungând la categoria minimă. Uraganul rămâne totuşi periculos, deoarece se aşteaptă să prindă din nou puteri la contactul cu apele calde ale golfului.

Uraganul Dean a lovit cu toată puterea litoralul peninsulei Yucatan. Viteza rafalelor de vânt a depăşit chiar şi 300 de kilometri pe oră. Din fericire, zeci de mii de turişti fuseseră deja evacuaţi în zone mai sigure. Uraganul a cruţat zonele turistice rămase aproape pustii, în schimb, oraşul Chetumal, cu 150.000 de locuitori, s-a aflat chiar în ochiul ciclonului: copacii şi stâlpii reţelei electrice au fost doborâţi, iar străzile principale - inundate. Totuşi, potrivit primelor informaţii, nu s-au înregistrat victime. Dean şi-a pierdut rapid apoi puterile şi a coborât la categoria a întâia pe scara Saffir Simpson. Viteza vântului a scăzut la “numai” 140 kilometri pe oră.

Mai la sud, în mica republică Belize, autorităţile au evacuat un întreg oraş distrus de un alt uragan în 1961. Naţiunile Unite au trimis deja aici o echipă de asistenţă, deoarece guvernul local nu poate face faţă singur situaţiei. Uraganul Dean se îndreaptă acum din nou spre teritoriul mexican, unde ar putea ajunge, cu puteri sporite, miercuri sau joi.

Antena 3

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close