Antena 3 CNN Actualitate Debutul şedinţelor itinerante ale Guvernului Boc, perturbat de sindicalişti la Iaşi

Debutul şedinţelor itinerante ale Guvernului Boc, perturbat de sindicalişti la Iaşi

Debutul şedinţelor itinerante ale Guvernului Boc, perturbat de sindicalişti la Iaşi
Sursa foto: Emil Boc
17 Mar 2010   •   10:56

Guvernul Boc s-a mutat pentru două zile în zona Moldovei. Zece proiecte de hotărâre vor fi dezbătute în cadrul şedintei de miercuri, proiecte pentru care sunt necesare fonduri totale de ,30 milioane de lei. Pentru a doua zi în Moldova, executivul are programate vizite ale miniştrilor în teritoriu. Iniţiativa executivului face parte dintr-o acţiune mai amplă. Premierul Emil Boc şi-a propus ca în acest an să ţină o parte din şedinţele de guvern de-a lungul unui traseu itinerant.
"Avem un număr de zece proiecte de hotărâre care ar putea fi luate în discuţie. Printre acestea: modernizarea şi dezvoltarea aeroportului internaţional Iaşi, modernizarea unui drum care face legătura cu Republica Moldova", a precizat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeşean Iaşi, Sebastian Tătaru.

Totuşi debutul activităţii itinerante a guvernului nu are loc în cele mai bune auspicii. Programată să aibă loc la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", şedinţa de guvern riscă să fie perturbată de protestele sindicaliştilor în condiţiile în care mai multe sindicate şi organizaţii neguvernamentale au anunţat că vor organiza manifestări şi pichete în faţa unităţii de învăţământ. Boc a anunţat că este dispus să discute cu protestatarii, dar în limitele bugetului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close